banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Weihenstephaner Vitus - ketutukseen, ota Vitus! (luukku 18)


Panimo: Weihenstephan

Maa: Saksa Tyyppi: Weizenbock
Vahvuus: 7,7% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasi ( 4 + ) EBU: 14Weihenstephaner Vitus - ketutukseen, ota Vitus! (luukku 18)

Aamu on suhteellinen käsite, mutta maanantai lähes varma. Aika olla siis maltaiden äärellä.

Aurinkoinen sää häikäisee, mutta kutsuu vehnäoluelle, joten täytyypi arkistoistani kaivaa esiin jo useasti nauttimani ja hieno tuttavuus nimeltänsä Weihenstephaner Vitus! Ai että, nyt tulee semmoiset ei-objektiiviset lisät arvioon, mutta hei, tämä tuhdimpi weizenbocki on varmasti makoisaa myös tummemman oluen ystäville.

Alkutilanne; vaalean seesteinen, utuisen oranssinen väri tiheällä vaahtokruunulla, mukavasti vaahto säilyy! Ajankohdasta välittämättä nenään tulvii vahva banaanisuus ja sitrusmaisuus, sitten hiivaisuus, voisipa yrttiseksikin lopussa väittää! Avot!

Alkumaku on kevyt kuin talitintin lento, makeaa toffeebanaania ja ripaus sitruunaa.

Alkupöhinöiden jälkeen tuleva päämaku muistuttaakin jo haukan liitoa taivaalla, on happamaa mallasta, on banaania, on vehnää, on hyvää! Aivan erinomaisen täyteläistä!

Aavistus tuimaa tummuutta kohottaa päätänsä jälkimaussa, mutta katoaa taas nopeasti pinnan alle kuin silkkiuikku. Aavistelinkin, että jälkimaku saattaisi olla vähän rapsakampi, ja onhan se; se on pitkä ja humala pistelee kielellä, mutta tässä on reilu viimeistely, jää hyvä mieli, eikä alkoholi juurikaan maistu, paitsi ihan lopussa piipahtaa pienesti.

A-luokan oluelle jokainen virkkeeni on alkanut a-kirjaimella tähän asti, koska sen tämä olut ansaitsee. Vitus on tuhdimpi, mutta ehkäpä jopa parempi versio ihan tavallisesta vehnäoluesta. Pehmeä kuin naisen syli! Ja kaunis kuin kultaisen auringon nousu! Arvosanani ei kauheasti yläkanttiin mene (paitsi ehkä vähän), joten 4+/5 kuvastaa sielunmaisemiani tämän oluen kanssa. Ehkä prosentin tai puoltoista kun ottaisi vahvuudesta pois, niin tässä olisi lähestulkoon täydellinen olut.

 

Joulukalenteripöhinään liittyen ei oikeastaan mitään lisättävää, tämä on hyvää! Kainoa yrttisyyttä on päämakuun eksynyt vallan kivasti, mutta arvosana on säilyy samana.  Ei niin talvinen tapaus, mutta eipä haittaa!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä