banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Stone Oaked Arrogant Bastard Ale - pirunmoinen äpärä


Panimo: Stone

Maa: USA Tyyppi: American Strong Ale
Vahvuus: 7,2% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 4 - ) EBU: ??Stone Oaked Arrogant Bastard Ale - pirunmoinen äpärä

Se on Maran Maltainen Maanantai ja taas mennään ihan suoraan asiaan.

Tässä vasta olut, jolla on suorastaan loistava myyntipuhe (kts. kuva alla)! Tämä kyseinen olut tuli muutama kuukausi sitten nautittua Helsingin Puotilan Pikkulintu-olutravintolassa,
ja vaikka aluksi yhdeksän euron hinta 0,33:n tuopista hieman kuumoitteli, ei ollut mitään syytä pelkoon!

Vaahtoisuus oli ok, tässä vielä ei olla kovin arrogantteja. Oluen väri on syvän tumman punainen ja samea.

Tuoksu onkin tammimaisen marjaisa, hedelmäisen pihkainen. Tulee ihan syksy mieleen tästä tuoksusta, sellainen Lapin ruska.

Alkumaussa tuntuu edelleen jo tuoksussa ja myös nimessä esiintyvä tammisuus, mutta myöskin makoisa marjaisuus ja humaluus.

Päämaku alkaakin sitten jo olla aikas äpärämäinen, nyt on taistelu käynnissä! Suuhun suorastaan tulvahtaa paahteinen hyvin puumaisen mallasmainen vihollislauma, joka katkeroittaa mielen ja kielen!

Ja sitten vielä kaiken kukkuraksi vihollisjoukkion komentaja, itse pirunmoinen Jälkimaku, tulee viimeistelemään päämaun aikaansaamiset polttaen suuni pellot ja kylät olemattomiin. Jälkimaku ei ehkä ole enää niin katkera kuin päämauku, mutta se on hyvin kuivattava ja pitkä, epäkohteliaan metallimainen. Lopuksi, kun taisto on ohi, suuhun jää kuivakka pehmeys, eräänlainen seesteisyys.

Kokonaisuutena aikamoinen! Hieno etiketti, hieno myyntipuhe, vaikea ja haastava olut. Onko kuitenkin tammisuus hieman häiritsevä ja haittaako katkeruus liikaa loppupeleissä? Nämä ovat makukysymyksiä, ja omalla kohdallani tälle oluelle tulee henkilökohtaiseksi arvosanakseni 4-/5.

Jälleen kerran ensi maanantahin, kanpai!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä