banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Pardubický Porter - tumma ja totinen Tsekin ystävä


Panimo: Pivovar Pardubice

Maa: Tsekki Tyyppi: Porter
Vahvuus: 8% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasi ( 4 + ) EBU: 24Pardubický Porter - tumma ja totinen Tsekin ystävä

Pardubický Porter on tsekkiläisen Pivovar Pardubicen tuotos ja ai että mikä tuotos se onkaan! Tämä tumman ruskomaisen, miltein mustan värin omaava portteri on ehdottomasti yksi MAAILMAN parhaista porttereista, ainakin itselleni tämän oluen juominen oli kuin olisi sadan vuoden pakkotyön jälkeen laskeutunut Nirvanaan ja sitten alkanut vähän leikkisästi tapella tämän rauhallisuuden tunteen kanssa, sillä tämä olut osaa halutessaan pistää hanttiin!

Tuoksu on makeahko, paahteisen kahvimaisen suklaamainen, kuin kaskettu pelto ilman savua, jollain tapaa maaperämäinen, mutta erittäin miellyttävä.

Alkumaussa tuntee jo tuoksussa esiin tulleen paahteisuuden, mutta myös helposti aistittavan makeuden, joka ei kuitenkaan miksikään ällömakeaksi muutu.

Mutta sitten päämaussa alkaakin tapahtua! Ensimmäisen kulauksen jälkeen mieleen tulvahtaa myrskyinen syysyö, jossa kalastaja pienellä soutuveneellään keskellä avomerta taistelee meren mylvintää vastaan korkeiden aaltojen pärskiessä veneen ympärillä melkein koko ajan yrittäen kaataa pientä purtiloa, mutta kalastaja vain nauraa meren mahdille ja nauttii olosuhteista! Päämaku on tumma, täyteläinen, muhkean runsas ja savuisen lakritsamainen täyttäen suun tummuudellaan ja paahteisuudellaan. Vellimäinen, mutta nestemäinen silti.

Jälkimaku on todella pitkä ja samat päämaun aspektit toistuvat hieman kevyempinä ja rauhallisempina, meri on jo tyyntymään päin. Alkoholimaisuus peittyy erittäin hyvin.

Kokonaisuutena tämä olut on seikkailu. Niin moniulotteinen ja niin erinomainen, että tämän parempaa portteria en ole maistanut. Pientä kritiikkiä tulee kuitenkin makeudesta, sillä sen voimakkuus voi jakaa mielipiteitä, mutta itseäni se ei juurikaan haitannut.

Vaikka en olekaan kovin suuri portterien ystävä, on Pardubický Porter ehdottoman loistava olut kaikessa komeudessaan. Henkilökohtainen arvosanani on 4+/5. Toivon suuresti, että vielä kohtaan tämän jo hieman harvinaisemman oluen täällä Suomessa. Jos en, on pelkästään tämä olut jo yksin vahva syy lähteä Tsekkeihin.

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä