banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Vaahtokruunun olutlaitteistoa - Suunnitteluvaihe
25.5.2016 klo 09:29 Pete

Vaahtokruunun vuosikokouksessa päätettiin, että seuratoimintamme loppuu, mutta muuten jatkamme entiseen tapaan (Voit lukea aiheesta täältä). Samalla päätettiin, että yhteiset varat laitetaan yhteiseen kotipanimoon, johon halukkailla oli mahdollista tulla mukaan rahallisesti jatkamaan ja myös tekemään laitteistoa.

Viime viikolla pidettiin halukkaiden kanssa palaveri aiheesta ja todettiin, että kaiken kaikkiaan on mukaan lähdössä seitsemän ihmistä. Tästä porukasta saimmekin erittäin innostuneen rakentajaporukan kasaan. Porukassa on myös muutama insinööri ja kuten tälläkin sivulla on todettu, että insinöörien tapa harrastaa olutta on erikoinen. Kaiken pitää olla tilastoitu ja kirjattu kansiin. Eikä tietenkään mitään voi ostaa valmiina.

Helpointahan tässäkin projektissa olisi ollut ostaa valmiina GrainFather ja tehdä käsin olutta tämän avulla. Automaattista, hauskaa ja helppoa..? Ehei, ei ole tarpeeksi! Allekirjoittaneella on jo ollut pitkään suunnitelmana rakentaa täysin automaattinen mäskäysprosessi, jossa kaikki on tietokoneohjattua. Ainoa mitä joutuu tekemään itse, on punnita raaka-aineet, putsata ja kasata laitteet.

Oheisessa kuvassa on pientä hahmotelmaa laitteistosta (merkinnät eivät välttämättä ole standardeja). Laitteeseen on tarkoitus lisätä kolme kattilaa, joista jokainen tekee eri vaiheen. Tällä voidaan putkilla kytkeä kaikki yhteen ja kahdella pumpulla siirretään nesteitä paikasta toiseen. Kaikki vaiheet tullaan ohjaamaan erillisellä ohjainpiirillä, joka kytketään tietokoneohjelmaan, joka perustuu jo olemassa olevaan versioon. Tästä on alla video.

Projekti on vasta aluillaan, mutta tulevaisuudessa tullaan lisäämään päivityksiä sitä mukaan, kun projekti etenee. Jää nähtäväksi kuinka suuruuden hulluksi tämä projekti muodostuu.


Arvostelu
Amager Marianna The Moody MILF 15.7.2019
Maa: Tanska | ABV: 10% | Tyyppi: Pale Barley Wine | Arvosana: 4½

Tanskalainen Amager on useasti täällä sivustolla esiintynyt, ja syy on se, että yleensä panevat hyvin. Nyt panivat todella hyvin! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä