banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Tallinn Craft Beer Weekend 2016
6.4.2016 klo 19:33 Mara

Erittäin hyvää päivää!

Vaahtokruunun hallitus seikkaili 2.4. Tallinnassa Tallinn Craft Beer Weekend -tapahtumassa, joka järjestettiin nyt toisen kerran. Kyseessä on kaksipäiväinen olutfestari, jonne on saatu monia ulkomaalaisten panimoiden olutta. Ja niin oli tälläkin kertaa; löytyi jenkkiläinen Stone, tanskalainen Mikkeller, olutta Espanjasta, Venäjältä, Italiasta, Virosta, ja vaikka keiden muidenkin olusia!

Festarit sijoittuivat kauniisti sanottuna robustisen rustiikkiin vanhaan neuvostoaikaiseen sukellusveneiden valmistuslaitokseen, jossa oli osittain paljas maapohja, osittain epätasainen korotettu puulattia. Tilaa ja avaruutta oli kyllä paljon enemmän viimevuotiseen TCBW:een verrattuna, kuten myös pöytiä ja istumapaikkoja.

Ruokapuolesta löytyi muutama vaihtoehto. Matkailuvaunusta sai jotain Aasiaan viittaavaa ruokaa sekä BurgerBoxilta tietenkin burgereita. Joku kolmaskin koju oli paikalla, mutta se jäi täysin burgerijonon taakse. Paikoitellen burgerijonoon oli noin viidenkymmenen hengen jono.

Lasien pesupisteitä oli useita hallin toisella sivustalla, joiden vierestä löytyi hienosti vesipisteet joista pystyi hörppäämään vettä jokaisen olutlasillisen jälkeen. Onneksi Suomessa saa ostaa vesipullon olutfestareilla, jos haluaa nesteyttää itseään fiksusti… Lasina toimi tänä vuonna astettta pienempi viinilasin mallinen lasi. Annoskoot oli pudotettu desitä puoleen, joka oli mukava uudistus. Tällöin oluita pystyi nauttimaan enemmän tulematta aivan jumalattomaan känniin. Noin kaksikymmentäviisi eri olutta ehti kuudessa tunnissa nauttia ilman suurempaa kiirettä.

Olutmaina Venäjä ja Latvia yllättivät todella positiivisesti. Venäläinen Bakunin ja latvialainen Labietis tarjosivat todellisia herkkuoluita. Bakunin Eclipse oli erittäin laadukas Imperial Stout, jonka maku oli likimain täydellinen. Labietis Pokaiņu Mežs oli taas erikoinen mausteinen Barley Wine, missä olikin käytetty villiä rosmariinia ja jonkinsortin havua mausteena.

Panimoista parhaiten suoriutui To Øl, jonka humaloitu Quadrupel sekä chilillä maustettu Imperial Stout olivat tasavarmoja makuelämyksiä, vaikka toisena tullut Bakunin yllätti kyllä täysin. Ehkä tässä tuodaan nyt Venäjää olutkartalle!

Loppuun vielä köörin mielestä parhaat oluet:

Maran suosikki: Kotivoitto tapahtui, sillä virolainen Lehe Saatana Magustoit (devil's dessert) tarjosi juuri sitä makeaa ja tuhtia punaviinimarjasävytteistä kermaista Imperial Stouttia, joka meni maussaan ihan överiksi, mutta toimi lähes täydellisesti. 5-/5.

Unden suosikki: Hapanoluiden suurena ystävänä ei voinut kuin nauttia Mikkellerin Acid Trip BA White Wine -oluesta. Mahtavan valkoviinimäisen happaman oluen kruunasi jälkimaun pehmeä puun ja vaniljan maku. 4,5/5.

Peten suosikki: Illan aikana suosikiksi nousi Lehen Saatana Magustoit, joka kaikella mahtavuudellaan meni monen ohi tässä kilpailussa. Oli oikein mahtavaa makeaa Imperial Stoutia. Ehto 5-/5. Kuitenkin muutkin oluet yllättivät tässä kilpailussa, joten festareiden loppumaku olikin mahtava.

Veikon suosikki: Mikkellerin happotrippi miellytti mikkellermäisyydellään ja hapanboogiellaan. Annoin sille korkeimman arvosanan: 4,5/5. Erityisesti mieleen jäi kuitenkin Bakunin ja Labietis, joista jälkimmäiseen on erityinen tunneside parin vuoden takaisen Latviareissun takia. Vahva suositus!

Mikkeller Acid Trip BA White Wine

Lehe Saatana Magustoit


Arvostelu
Prairie Bomb! Deconstructed: Vanilla 18.5.2020
Maa: USA | ABV: 11,8% | Tyyppi: Imperial Stout | Arvosana: 3+

Jenkkilästä pamahtaa sellainen karu olut, että nyt potkitaan munille antaumuksella. En tiedä tykkäänkö näin rajusta meiningistä. Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä