banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Helsinki Beer Festival 2013 - Olutta, ruokaa ja savukone
23.4.2013 klo 21:20 Unde

Ihan alkuun aion lyhykäisesti esittäytyä, eli olen siis Unde ja olen seurassamme se joka hääräilee tapahtumien ja erilaisten excursioiden kanssa. Ritarillisesti ristinkin itseni Excursio-vastaavaksi, hienon tittelin takaa paljastuu oikeastaan vain into erinäisiin oluisiin liittyviin rientoihin, olkoon se ihan vaan käynti paikallisessa tsekkaamassa uusi valikoima tai sitten tämä otsikossakin mainittu oluen suurtapahtuma.

Eli Kaapelitehtaalla järjestettiin siis Helsinki Beer Festival 2013, jossa tuotiin esille Suomen pienpanimoiden uutuksia ja järjestäjän tuomia erikoisuuksia niin Ranskasta, Saksasta kuin Belgiastakin.

Seurastamme paikalle löysi kolmen muskettisoturin ryhmä. Aurinkoinen lauantaiaamu vaikutti hienolta päivältä maistaa olutta ja nauttia yleisestä tunnelmasta. Paikkana Kaapelitehdas kuulosti hieman erikoiselta, mennä nyt teollisuushalliin naukkailemaan olutta kun kevät kolkuttelee jo ovella.

Päästyämme Kaapelitehtaalle huomasimme maksavamme parikymppiä ennen ensimmäistäkään vilausta oluesta, onneksi lasipisteellä oli valikoimassa muutakin kuin se perinteinen muovituoppi, joten ne ketkä kotiin muiston halusivat ottaa löysivät mieleisensä.

Puoli yhden aikaan lauantaipäivästä ihmisiä oli jo sangen mukavasti löytänyt tiensä oluen ääreen, hallissa oli mukava puheensorina ja ensivaikutelma oli muuten hyvä, mutta minkähän ihmeen takia ne verhot oli täytynyt vetää ikkunoiden eteen? Ja mistä tämä savu tänne hönkii?! Eikai täällä hyvänen aika sauhutella norttia? Esiintymislavaa kohden liikkuessamme huomasimme, että lavalla savukoneet laulavat minkä kerkeävät. Kai sillä jotain hämyistä pubitunnelmaa yritettiin saada aikaan, mene ja tiedä.

Alkukierroksen jälkeen siirryimme yläkertaan mistä löytyi Ranskan valikoima sekä muutama Real Ale tynnyri. Päätimme napata ensimmäiset maistiaiset Real Alea, mutta omalle kohdalle sattunut Double Dragon ei säväyttänyt nimestä huolimatta. Tästä pienestä pettymyksestä sisuuntuneena siirryimme alakertaan kohti suomalaista pienpanimotarjontaa.

Vakka-Suomen Panimolta nappasimme koko seurueelle oluet. Laseihimme tarttuivat Savukataja, (raumalaisen Ruokapuoti Lumon) NokkosPils sekä Double IPA. Savukatajan otin käsittelyyn itse ja täytyy todeta että kyllä se savuisuus ja kataja toimii oluessa. NokkosPils oli kyllä sangen hämmentävä makuelämys, erikoista se nyt ainakin oli, mutta loppujen lopuksi positiivinen yllätys. DIPA oli suomalaiseksi tuotteeksi sangen pätevä tapaus, voisin kuvitella ostavani jos tulee vastaan. Lasit kaipasivat pesua, joten marssimme kohti lasienpesupistettä. Lasienpesupiste ansaitsee kyllä kunniamaininnan, tämä härveli on kyllä saatava jokaisen opiskelijan tiskialtaaseen!

Vakka-Suomen Panimo.

Löysimme itsemme keskustelemasta Bryggeri Helsingin ständillä pitkän tovin tästä Helsinkiin vapun tienoilla nousevasta uudesta panimoravintolasta. Heillä oli myös myynnissä osakkeita kyseiseen ravintolaan, ja taidettiin siinä yksi seureemme jäsen jo melkein ylipuhua sijoittamaan. Toverin sanoin: "Olutseura singahtaa ravintola-alalle. Ostan seuralle silinterit ja silkkikravatit." Mielenkiintoiselta panimoravintola kuulosti, toivottavasti vappuna olisivat jo saaneet homman rullaamaan. Siinäpä oiva seuraavan excursion kohde!

Ständiltä tarttui matkaan Lammin Sahtia, tuota perisuomalaista herkkua. Kaikki ensikertalaisina olimme innoissamme sahdista, nappasimme jokainen tuopillisen matkaan. Sahti olikin erikoinen elämys, en tiedä miten lähellä tai kaukana se on oluen määritelmästä, mutta mielenkiintoista se silti oli. Siinä oli banaanin tuoksua ja makua, kun tummassa vehnäoluessa ikään, mutta ilman hiilihappoja. Lopussa itse löysin jotain vihannesmaista, mikä kyllä hämmenti suuresti. No onpahan nyt Sahtiakin maistettu.

Sahdista ja osakkeista johtuvien dollarinkuvien pyöriessä mielessä matkasimme Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan suuntaan etsimään Vuoden Olut 2013 -tittelin voittanutta Laitilan Imperiaalia. Kylmää pulloa hetken lämmitettyämme otimme selvää miltä voittaja maistuu. No hyvältähän se maistuu, ja tässä kohtaa oli hyvä, että verhot olivat kiinni kun tätä stoutia kulautteli vatsaan. Muhkea olut jossa oli hyvin humalat ja paahteiset maltaat balanssissa.

Nälkä alkoi kanssamatkaajiani vaivaamaan, joten oli aika ottaa oluet mukaan ja etsiä ruokaa. Muut seurueestani löysivät tiensä taasen Bryggeri Helsingin kojulle, ja nappasivat Saimaan Juomatehtaan panemat Pils sekä Brown ale oluset matkaan. Itse olin IPAn tarpeessa, jonka löysinkin Beer Huntersin kojusta. CCCCC (viisi C:tä)

Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä