banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Olutta Kööpenhaminassa - Hipsteriys +10
20.5.2015 klo 17:11 Veikko

Herra Puheenjohtaja kävi tarkastamassa jälleen maailman olutkapakoita. Tälläkään kertaa reissun päätarkoituksena ei kuitenkaan ollut olut, mutta matkatessa janottaa ja olutkenttä aidan toisella puolella kiinnostaa.

Guasmodo ei antanut olutta. Löysin lusikan.

Aloitin reissuni Pariisista. Odotukset eivät oluen suhteen olleet suuret, mutta pienellä googlailulla löysin muutamankin paikan, josta olisi saattanut hyviä oluita löytää. Harmikseni, aika ei riittänyt niitä etsiä ja osa paikoista oli kiinni.

Juttelin muutaman paikallisen kanssa oluesta ja heidän olutharrastuksensa rajoittuu lähinnä Leffeen, jota saa laatikkotolkulla kaikkialta. Hekin totesivat Ranskan olevan viinimaa. Uskon silti, että etsivä löytää niin halutessaan.

Pariisista matka jatkui junalla Hannoveriin työkeikalle. Hämäristä mielikuvista muistan, että tuopit ovat isoja, palvelu pelaa, ruoka on hyvää ja myöskin Franziskaneria hörpöttelin. Jälleen kerran reissun tarkoitus ei jättänyt aikaa tutkiskella craft beer -meininkejä.

Saksassa ribsejä ja olutta.

Viimein saavuin Kööpenhaminaan. No NYT. Eipähän tarvinnut oluita kauaa etsiskellä. Parin ensimmäisen tunnin aikana tuli maistettua erinomaista Melon Saisonia, arveluttavaa Kriekiä ja juteltua suomalaisen olutvelhon kanssa, oli muuttanut Tanskaan yli 20 vuotta sitten naisen perässä ja "vähän jämähtänyt näille sijoille". Selvisi myös, että herra on ahkera maistelija, panija, tuntija sekä myös yksijäsenisen viskiseuran puheenjohtaja. Saimme velholta parikin vinkkiä seuraavalle päivälle.

Toinen niistä oli Taphouse, joka mainostaa itseään Euroopan eniten hanoja tarjoavana kuppilana (61 kpl). Maistoimme vain muutamaa, sillä Köpisläiset hipsterit osaavat kyllä hinnoitella oluensa.

Erittäin köpisläinen kuva

Ainoan ennalta suunnitellun visiittini tein Mikkeller & Friends pubiin ja shoppiin. Tarkoitus oli ostaa muutama pullo tuliaisiksi, mutta olutvalikoiman lisäksi hinnat saivat pääni pyörälle. Ensi kerralla sit. Pubissa maistoin Mikkellerin SpontanGooseberrya, joka ei pistänyt suuta mutrulle vaan vienoon hymyyn. Hanoja löytyi tästäkin puljusta ihan kiitettävästi.

Kerrataanpa. Kuten olettaa saattaa Pariisista voi olla vaikeaa löytää olutskeneä. Saksa nyt on Saksa, 'nuff said. Ja Tanska, tai ainakin Köpis, on paratiisi olutharrastajille ja hipstereille, joita ei taideta siellä samanlailla tunnistaa kuin Suomessa, vaan hipsteriys lienee nuorten yleinen mielentila.

Mikkellerin pullokauppa huh


Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä