banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Huhtikuun Oluttapaaminen - Kalakierros
10.5.2015 klo 21:20 Unde

Huhtikuun tapaamisessa otimme uudenlaisen lähestymistavan kuukausittaisiin tapaamisiimme. Tällä kertaa painotimme oluen ohella myös itse olutpaikkoja. Sopiva tilaisuus tähän sattui 25.4 pidetyssä Kalaravintoloiden Kalakierroksessa, mikä kuului Helsingin Kalaravintoloiden Kalaviikkojen-antiin. Lauantai-päivänä oli järjestetty bussikuljetus kalaravintolasta toiseen, mikä olikin kätevä tapa siirtyä katsomaan mitä kaikkea seuraavassa baarissa olikaan tiedossa.

Kalakierros 2015

Jokaisessa baarissa oli eri teema, jotka oli poimittu vuosien varrella pidetystä Kalaviikoista:

Me kiersimme reitin seuraavanlaisesti. Leijuva Lahna –> Punavuoren Ahven –> Hilpeä Hauki –> Janoinen Lohi –> Vastarannan Kiiski –> Kaunis Kampela.

Kalakierroksen bussi

Matkamme siis alkoi klo 15:00 Leijuvassa Lahnassa jenkkiteemalla. Baari oli koristeltu teemaan sopivasti USA:n lipuilla, sekä ympäri pöytiä ja lattioita oli heitelty dollarin seteleitä. Fiilis oli siis heti ensimmäisestä paikasta lähtien mahtava. Lahna on meille muutenkin tullut tutuksi moneen kertaan, niin tapaamisista kuin yleisestä oluenmaistelustakin. Teemaltaan belgiaan painottuva baari, mistä saa pientä snacksiä jos siltä tuntuu sekä aika-ajoin tulee olut-uutuuksia tarjolle. Jenkki-teemaan sopivasti aloitimme kaikki IPA:lla, jotka maistuivat sopivasti reissun alkuun.

Leijuva Lahna USA teemassa

Yksien jälkeen kävelimme nätissä kevätsäässä kohti Punavuorta ja Ahventa. Siellä tiskillä vastassa oli Italian ja Espanjan teeman mukaisesti pukeutunutta henkilökuntaa. Itsehän en täysin ollut tässä mukana ja kyselinkin, mikä teema heillä ylipäätään oli. Italia ja Espanja olutmaina eivät sano oikeastaan mitään, ainoat mieleen tulevat ovat Edge Espanjasta ja Brewfist Italiasta. Lähdinkin kyselemään suositusta Espanjalaisesta oluesta. Tässä kohtaa kävi joku informaatiokatkos kun pöydässä maistaessani CRAK panimon Mundaka pale alea tajusin tämän olevan Italiasta. Baari oli täälläkin koristeltu hienosti, pöydissä oli tuoretta basilikaa tomaattipurkeissa ja pöydissä oli viinipullojen korkkeja. Kello neljän maissa iltapäivällä tupa oli aivan täynnä ja tasaisin väliajoin pysähtynyt bussi toi kokoajan lisää janoista kansaa kohti oluthanoja. Tapahtuma vaikutti yllättävän suositulta näin ensikertalaisen näkökulmasta.

Punavuoren Ahven

Päädyimme hyppäämään tällä kertaa bussin kyytiin, määränpäänä joko Töölö tai Sörnäinen. Töölön läpi ajaessamme päätimme mennä päätepysäkille asti eli Sörnäisissä sijaitsevaan Hilpeään Haukeen. Siellä auringonpaisteen osuessa sopivasti terassille, kävimme hakemassa sisältä Saksalaista panimo-osaamista ja istahdimme ulos. Terassikausi 2015 korkattu! Hanoista löytyi montaa eri vehnäolutta, pilsiä ja lageria Saksan maasta. Katsoimme kelloa ja tajusimme bussin lähtevän 10 minuutin päästä kun vielä tuopit täysinä istuimme terassilla, joten jäimme odottamaan seuraavaa joka ilmestyisi tunnin päästä. Mara kävi etsimässä jonkun isomman herkun jonka voisimme jakaa ja sieltähän löytyikin perin mielenkiintoinen olut. Weihenstephanerin ja Samuel Adamsin yhteistyö Infinium. 10,5%:nen Belgian Strong Ale oli mahtava kokemus. Hilpeässä Hauessa koristeina oli perinteistä Baijerin sinivalkoista ruutukuviota, kuten Oktoberfesteilläkin on tapana.

Hilpeä HaukiWeihenstephaner Infinium

Bussin pysähtyessä Hilpeän Hauen eteen, matkamme jatkui kohti Töölön toria ja Janoista Lohta. Janohan tässä kohtaa päivää ei varmasti ollut enää kenelläkään, mutta matka jatkuu silti! Töölön puolella paistoi myös aurinko kivasti terassille, joten tiskille jonottamisen jälkeen päädyimme taas terassille. Lohessa teemana olivat Beneluxmaat eli Alankomaa, Belgia ja Luxemburg. Vaikken kyllä katsonut olisiko valikoimassa ollut olutta Luxemburgista, se olisikin ollut mielenkiintoista! Belgityyleihin kallistuva valikoima sisälsi niin luostarimaisia strong aleja, kuin myös happamia lambiceja. Hauessa lasiimme tarttui niin Cantillonin Geuezea kuin myös Emelissen ja Struisen Imperial Stoutit.

Janoinen Lohi

Matkamme kävi kohti etelää ja tuuli toi meidät Vastarannalle. Kiiskessä teemana oli Iso-Britannia kaikkine osineen. Täälläkin jonot olivat melkein ulos asti aina bussin tullessa paikalle. Paikalla oli myös trubaduuri soittamassa ja laulamassa tyylikkäällä britti-aksentilla. Union Jack-lippuja oli ympäri baaria tuomassa brittitunnelmaa. Pullo-oluita oli jos jonkinlaista, joista pitkällisen pohdinnan jälkeen otimme Weird Beardin, Thornbridgen ja Beavertownin oluita.

Vastarannan Kiiski

Viimeinen siirtymä sillan yli kohti Lauttasaarta ja Kaunista Kampelaa oli vuorossa. Kampelan hanat oli valloittaneet kotimaiset pienpanimot. Paikalla tunnelma oli vähintäänkin riehakas, kellon tullessa jo yhtätoista illalla. Screeniltä näytettiin junnujen MM-kisoja, jos en väärin ymmärtänyt. Tuoppiin valui mm. suht tuoreen pienpanimon Radbrewn APA.

Kalakierros

No mitä tästä seikkailusta jäi käteen? Aika pirun monta hyvää olutta, sekä uusia olutravintoloita ympäri Helsinkiä. Harvoin itse eksyn Töölön suunnalle oluelle, tai varsinkaan Lauttasaareen itä-helsingistä, joten tämä oli varsin mukava kokemus nähdä paikkoja missä ei yleensä käy.

 

 

Itselle päällimmäisenä jäi mieleen Hilpeä Hauki ja tietenkin kalaperheestä se meille suosituin eli Leijuva Lahna. Molemmissa oli mukava käydä oluella, niin sisällä kuin ulkonakin.

Toukokuussa taas palaamme ruotuun normaalin tapaamisen merkeissä. Eikun grilli kuumaksi ja vehnäolut lasiin!


Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä