banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Olutta Intiassa - Case closed!
12.1.2015 klo 12:56 Veikko

Matkani Intiassa on päättynyt... vihdoin. Viimeiset viisi kuukautta ovat olleet suhteellisen uuvuttavaa aikaa. Ja ei, niitä Intian salaisia olutpaikkoja ei löytynyt ei. En kyllä oikein ennättänyt etsiäkään. Reissun päätarkoitus kun vei melkoisesti aikaa.

 

Jonkin aikaa ensimmäisen Hops N Grains visiitin jälkeen löytyi sen vierestä Ooze The Brauhaus, joka myöskin mainosti itseään mikropanimona. Tarjonta sama, maut ja naynssit eri. Dunkel lämmitti mieltä. Muuten paikka oli lähes edellisen kopio. Konsepti.

 

Noh, viimeistä iltaa Chandigarhissa juhliessani käväisin vielä The Brewmaster Mohalissa. Kyseessä on useampaankin kaupunkiin levittäytyneen ketjun paikallinen pulju.

 

25.12. - Mohali

 

Astelen tyhjään klubiin intialaisen toverini kanssa. Navpreet, 22 vee, on juonut ensimmäiset kaljansa meidän suomalaisten vaihtareiden kanssa. Onhan täkäläinen anniskeluikäkin meikäläistä seitsemän vuotta korkeampi. Eli kolttosillahan me ollaan.

 

Tyhjyydestään huolimatta klubissa raikaa kovaääninen musiikki, kuten useimmissa intialaisissa ravintoloissa, kahviloissa, yleisissä tiloissa, tuk tukeissa, autoissa ja snägäreillä.

 

Yhden baaritiskin takaa komeilee kiiltävä panimokoneisto. Sen verran katselin, että huomasin letkuissa vanhaa kuivuutta lientä eli näitä koneita todellakin taidetaan käyttää. Tai on käytetty. Johonkin.

 

 

Istahdetaan pöytään ja mulkoinen tarjonnan läpi. Hop, ja muisteluannokset kaikkia neljää tarjolla olevaa talon olutta.

 

 

Amber on pehmeä ja miellyttävän ohrainen lager. Blonde's on aika perus makeahko vehnis. Brunette paahteinen, mutta vetistä stouttia muistuttava. Ja Brew Master Brew on aikamoinen sekamelska. En saa otetta.

 

Tokihan on meneillään Happy Hour eli kaksi olusta yhden hinnalla (mainitsinko näistä tarjouksista viimeksi?). Harmikseni huikeaan tarjoukseen kuuluu vain kaksi samaa olutta. Tilaan kaksi vehnistä, koska haluan maistattaa Navpreetille jotain lagerista poikkeavaa, ettei vuan kasvaisi ihan vinoon.

 

Kysyin pienintä annosta ja kuulema puolen litran muki on pienin. Höh, tyhjeneehän sekin. Olisin mielinyt kahta eri laatua, muttei nyt keretä litraa olutta, koska aikataulu, ajoneuvo ja sillai.

 

Vehniksen jälkeen jatkamme matkaa Chandigarhin pimenevään iltaan ja tähän kuvaan päättyy meikäläisen torsoksi jäänyt Intian olutseikkailu. Mikä halvatun IPA?

 

 

Summa summarum. Intiasta löytyy helt okej oluita, jos jaksaa etsiä. Ja näitä kummallisia mikropanimokonsepteilla varustettuja klubeja löytyy joo.

 

Vaikeammaksi osoittautuu houkutella tovereita mukaan, sillä paikallisella nuorisolla ei ole juurikaan varaa eikä tietoakaan olutmaailmasta Kingfisheriä tai muutamaa muuta kansainvälistä bulkkibrändiä likempää.

 

Sama ilmiö on havaittavissa Suomessakin.

 

Usein ne tutuimmat ja helpoimmat bisset määrittelevät oluen. Universaali olut on lager ja bulkki. Ei siinä mitään. Näin se vaan nyt menee.

 

Ja eihän Intia mitään olutkulttuuria edes tarvitse, sillä tämän kaltaisen kehittyvän maan to do -listan kärjessä on (toivon olevan) tärkeämpiäkin asioita.

Katsellaan mistä seuraavan kerran löydän itseni hifistelemästä. Peace out. Om shanti.


Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä