banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Olutryhmän Oluen Nettitilaamis-saaga Pt.4
1.12.2014 klo 14:28 Mara

Tässä se on sitten nytten! Viimeiset oluet, jotka minä ja Unde tilasimme ulkomailta. Varsinaista tyylillistä teemaa ei ollut, mutta ennakko-odotukset olivat kyllä kovat, joten tämä viimeinen kerta mennään teemalla "Vain paras on kyllin hyvää, Part 3,14/Ties kuinka mones".

Ja oluet olivat siis:

De Dolle Oerbier - hitaasti, mutta vahvasti kuohuava Belgian Strong Ale, jota olimme hieman hypettäneet, mutta joka ei aivan lunasta hypeään. Mutta hyväähän tämä olis siltikin. 3,5/5.

Nøgne Ø # 500 - yllättävä! Siis mitä! Pirskatin hyvää! Vuoden paras IPA, ja Maran mielestä kaikkien aikojen IPA. Kaiki toimii tässä Imperial IPAssa niin hyvin, että nyt muilla IPA-tyylisillä oluilla on järjetön haaste ylittää tämä. Rokotusta tulee pisteisiin ainoastaan makujen "tavallisuudesta", tämä ei tarjoa uusia makuelämyksiä, mutta vanhat elämykset onnistuvat jeskamandeeran hyvin! 4,5/5!!!

Nøgne Ø # 100 - noni. Heti perään äskeiselle sitten IPAa lisää, nyt Double IPAn muodossa, vaikkakin Barley Wineen onkin paljon viittauksia. Jännästi tämä satanen tuntui katkerammalta kuin viissatanen, vaikka tässä satasessa onkin EBUja vähemmän. Ja joo, ei tämä viissatasta ylitä, vaikka onkin mainion makoisaa. 4+/5.

Abbaye des Rocs Brune - kehveli, tässä on seitsemää eri mallasta, ja ne toimivat yhdessä mainiosti tarjoten marjamaisuutta ja kermaisuutta kielelle. Tämä oli eritoten Maran makuun. 4+/5!

Struise Pannepot Reserva 2010 - nettitilaamis-saagan The Final Boss! Tätä Belgian Strong Alea tehdään vain 5000 pulloa vuodessa, joten nyt käsissämme oli harvinaista herkkua. Ja oih, herkkua tämä olikin. Tyylissään täydellisesti onnistunut olut, joka oli samanaikaisesti voimakas, mutta hellän pehmeä. Mukava lopetus. 4,5/5!

Mitä tästä kaikesta jäi sitten käteen tai lähinnä suuhun?

Ensinnäkin, oluen tilaaminen ulkomailta on suhteellisen vaivatonta, kunhan ottaa huomioon, että toimitusajat vaihtelevat viikosta kolmeen viikkoon. Ja PayPallilla maksaminen on helppoa.

Toisena, tilaaminen on halpaa rahtikuluineenkin. Ja varsinkin kun jakaa rahtikulut kaverin kanssa!

Ja kolmantena, tilaamalla ulkomailta pääset käsiksi olueisiin, joita et Suomesta saa, tai jos saat, ovat hinnat lähes kaksinkertaiset kun vertaa Saveur Bièren ja Alkon hintoja, puhumattakaan sitten ravintolahinnoista.

Me Unden kanssa suositamme lämpimästi Saveur Bièren valikoimiin tutustumista ja varmaan tulevaisuudessa tilaamme sieltä taas jännitävyyksiä maisteluumme. Mitä tulee vielä koko saagan olusiin, alla on lista tilauksen parhaimmista oluista.

Evil Twin Lil´ B

Dieu du Ciel Péché Mortel

Diel du Ciel Aphrodisiaque

Cuvée de Ranke

Nøgne Ø # 500

Struise Pannepot Reserva 2010

Varsinkin nämä ovat erityisesti kokeilemisen arvoiset oluet, ja jos koko tilauksen paras olut pitäisi valita, se olisi täysin yllätyksenä tullut kanadalaisen mikropanimon Diel du Ciel Aphrodisiaque. Se kermaisuus oli jotain tajutonta!

 

Ja näin kuulkaas on saaga saatettu päätökseen, mutta tarina epäsuorasti jatkuu joulukalenterissa...


Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä