banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Olutryhmän Oluen Nettitilaamis-saaga Pt.3
16.11.2014 klo 17:51 Unde

Minun ja Maran aloittama Nettitilaamis-saaga pääsee kolmanteen osaansa, joka oli hapan ja kirpeä. Ja niinhän sen pitääkin olla! Edellisistä osista voit lukea täältä ja tästä.

Saveur-Bierestä löytyi myös kirpeään ja happamaan makuun oluita jos jonkinlaisia. Lambic on ainakin allekirjoittaneen lempioluttyyli, joten odotukset olivat korkealla. Löysimme neljä (4) sopivaa ehdokasta laajasta valikoimasta, joista kaksi napattiin kätevään ”Isot pullot, pienet lasit” teemaan sopivasti 0,75l pulloissa.

Oluet olivat tällä kertaa seuraavanlaiset:

Omnipollo Bacchanale – Omnipollo tulee Ruotsin maalta, ja on tunnettu mustalaispanimo (Jos termi ei ole tuttu, niin se lyhykäisyydessään tarkoittaa sitä, että panimon äijät käy muiden vehkeillä tekemässä erikoisia omia oluitaan. Eivät siis omista panimolaitteita itse.) Mutta itse olut. Bacchanale on saison tyypiltään. Meidän toheloinnin vuoksi saimme näppärät kasat hiivaa laseihimme, mutta sen ei annettu häiritä juomista. Maku jäi vähän pliisuksi, kaipasimme räväkkyyttä ja ilotulituksia! Silti ihan jees saison.

Buxton White Wine Saison – Buxton, joka on todettu jo varsin näppäräksi panimoksi Englannin maalta tarjosi mielenkiintoisen saisonin, jota on kypsytelty valkoviini tynnyreissä. Saison + Valkoviinitynnyri kuulostaa aika maukkaalta kombolta! Oluesta kyllä havaitsi valkoviinitynnyrin vibat, mutta toteutus ei ehkä yltänyt mielikuvien tasolle. Siltikin taas on todettava, että maukas olut loppujen lopuksi.

Lindemans Cuvée René Grand Cru – Lindemanssista tulee ensimmäisenä mieleen se kirsikkaolut, eli kriek. No sieltähän tärähtää myös aikalailla kelpo lambic! On kirpeän makea sekä hedelmäinen, happamuutta jäimme vähän kaipaamaan.

Cuvée De Ranke – No De Rankelta sitä happamuutta saatiin jo kiitettävästi! Cuvée De Ranke on erittäin hapan, kirpeä, hedelmäinen ja muutenkin näppärä olut.

Kolmas kerta on laitettu purkkiin, piilotettu kellariin ja unohdettu sinne. No viimeinen kerta saapuu eetteriiin lähiviikkoina, räjäyttäen pöytään ne viimeiset ja ehkä myös herkuimmat oluet mitä tilattiin. Päätösosaa ei siis kannata missata!

Kiitos ja nam.


Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä