banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Olutta Intiassa – Cheers, khush raho, aish karo!
7.11.2014 klo 14:26 Veikko

Tsädäm! Reissuoluet saa jatkoa, kuten lupasin. Tällä kertaa lokaatio on Punjabin maakunnassa Pohjois-Intiassa. Otin elokuussa etäisyyttä Suomeen lähtemällä Intiaan vaihto-oppilaaksi.

Ennen matkaa kuulin monta kertaa saman läpän India Pale Alen naatiskelemisesta. Arvelin, että nimestään huolimatta siitä ei ole kukaan kuullutkaan tällä suunnalla. Nimi lienee enimmäkseen markkinointimiesten hömpötystä.

Arveluni osui oikeaan, sillä Intia ei ole olutmaa laisinkaan. Tarinat suomalaisesta olutseurasta kerää enimmäkseen oudoksuvia katseita ja hymynkareita. Olutta täällä kyllä saa, mutta peruslageria. Ja valitettavasti paikallisten herkkua tuntuvat olevan extra strong -litkut eli tuplapukkimaiset viinalla jatketut bulkkijuomat. Olut on täällä kännijuoma. Monesti on minulta udeltu: ”Meinaatko tosiaan juoda tuon kaljapullon (0,33l) kokonaan yksin?” Ei hele...

Kirosin siis jo Intian olevan kuollut olutmaa. Onneksi en tullut Intiaan oluen takia. Sittemmin korviini kantautui huhuja muutamastakin eri paikasta, joista voisi saada muutakin kuin Kingfisheriä ja Heinekenia.

Ensiksi eräs koulukaveri suositteli Beer Cafe -nimistä paikkaa paikallisella ostarilla. Tutkailin välittömästi menun, jonka löytyi nopealla googlailulla. En lämmennyt ja en ole vieläkään mestoilla käynyt. Ehkä vielä joskus.

Myöhemmin kuulin jonkun mainitsevan, että lähistöllä sijaitsee mikropanimo. No nyt! Innostuin heti. Löysinkin itseni melko vikkelästi huhutun paikan edustalta.

Uljaasti nimetty Hops N Grains Microbrewery vaikuttaa täkäläisittäin kolossaaliselta. Sisältä löytyy tuttuja elementtejä pubeista ja panimoravintoloista. Mieleen tulee Helsingin Stones, jossa telkkareista tulee urheilua ja kattoja koristavat oluttankeista vaeltelevat kupariputket.

Tarjoilijat ohjaavat meidät välittömästi pöytään. Intialaisissa ravintoloissa ja muissa julkisissa tiloissa tuntuu olevan työntekijöitä reippaasti, jopa ärsyttävän paljon. Palkkataso ei kai päätä huimaa. Ensimmäisen puolen tunnin aikana meitä palvelee varmaan neljä tai viisi eri ukkelia.

Mulkaistuani menuun läpi ja marssin saksalaisen vaihtaritoverini kanssa tiskille. Pyydämme maisteluannokset kolmesta talon oluesta: weissbieristä, dunkelista ja special brew:stä. Oluet osoittautuvat oikein kelvollisiksi ottaen huomioon yleisen tarjonnan tason. Ei näillä vielä kuuhun päästä, mutta yritystä löytyy. Eniten mieltä lämmittää mansikalla maustettu special brew, jota tilaankin ison tuopillisen.

Takaisin pöytään ja ruoat tilaukseen. Onnistun vänkäämään muutkin vaihtariporukasta kokeilemaan eri oluita. Weissbier puistattaa ranskalaisia. ”Hyi! Onks tää olutta...” No, onhan se. Läksytän ranskiksia oluen lyhyellä oppimäärällä. Viininlipittäjät...

Tutkin muita ruokailijoita ja suurimmalla osalla tuntuu olevan talon oluttuoppi edessään. Ilmeisesti tällä paikalla on nimeä täällä päin.

Ruoka, Kashmiri Rogan Josh, kiikutetaan pöytään. Valkosipuli naanit and. Kyllä kelpaa... tosin, jokin hieman stydimpi olut sopisi maustetun ruoan kanssa. Lopetan saivartelun ja naatiskelen. Jälkkäriksi tilaan vielä vetisen stoutin. Saan sen edellisen oluen kuitilla, koska meneillään on Happy Hour. Intialaiset rakastavat tarjouksia ja diilejä.

Jos Latviassa oli halpaa, niin täällä on lähes ilmaista. Yksi euro pyörii noin 80 rupian hujakoilla ja 60 rupialla syö jo kunnon lounaan. Tälle fancylle ravintolaherkuttelulle tuli hintaa n. 10€.

Jokin aika sitten kuulin uusia huhuja toisesta pienpanimosysteemistä. Nimeä en tiedä, enkä sijaintia. Täytyy selvittää. Toivottavasti tieni löytää sinne ja jutut sieltä tänne teidän luettaviksi. Vielä minä Intian salaiset olutpiirit selvitän, ugh!


Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä