banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Lokakuun oluttapaaminen - Paluu alkujuurille
5.11.2014 klo 17:50

Tervehdys toverit ynnä muut! Mara täällä kertoilee nyt pienet tarinat siitä, kun lokakuussa makusteltiin porukalla eri oluita Kauniaisten synkissä mestoissa.

Eli siis. Sekä minä että toveri Unde tilasimme yhteistuumin olutta ranskalaisesta verkkokaupasta Saveur Bièrestä ja yhteistuumin olemme niitä maistelleet (tästä 1. osaan), mutta peijakas, tilasin itsellenikin kanssa! Ja samalla myös tähän tämän kertaiseen oluttapaamiseen, ja vieläpä isoja pulloja!

Teemaksi pistin saman kuin oli seurallamme aikojen alussa, eli belgialaiset oluet (tästä, tästä, tästä, tästä ja tästä niihin). Miten nämä uudet belgialaiset ohrapirtelöt selvisivät tällä kertaa makutuomaristomme suussa, se selviää alempana.

 

Chimay Grande Réserve 2013 - tätä olutta en ulkomailta tilannut, vaan kävin tämän belgialaisen noutamassa tämän vuoden alussa eteläiseltä naapuriltamme. Oston jälkeen olin säilyttänyt tätä pimeässä viileähkössä kellarissa, joten alkupremissit olivat ihan kohdillaan. Ja joo, onhan tämä ihan sitä samaa kamaa kuin on tavallisessa Chimay Bluessakin, mutta tätä olutta oli nyt vähän kypsytelty, ja kenties alkuperäiset mielipiteetkin olivat muuttuneet, joten siksipä tämä sopi loistavasti testaukseen. Tämä oli myös raatimme mielestä ihan hyvvää saaden arvosanan 3,5/5.

Dupont Biére de Miel (Biologique) - biologinen ja biolooginen vahva saison, jossa on hunajaa seassa. Erittäin muikeaa ja yllättävän paljon lambicilta maistuva. Ei lainkaan huono. 4-/5!

De Proefbrouverij Agent Provocateur - vaikea tapaus. Ei sillä, etteikö tämä olisi ollut hyvää, mutta oli vaikea saada yhdenmukaista tietoa tästä oluesta. Internettaitojani hyödyntäen sain kuitenkin jotain selville. Tämä on kuulkaas tyyliltään Belgian IPA, ja vielä tarkemmin hybridiolut sillä tämä olut on mixi kahdesta muusta oluesta. Brittiläistä IPAa ~40% ja loput Belgian Golden Alea. Tämä on siis Graig Allanin tekemää olutta, mutta tämä olut kuitenkin pantiin Belgiassa, De Proefbrouverijissä, jolloinka tämäkin on ihan belgialaista kamaa. Mielenkiintoinen olut. Ja hyvääkin kanssa! Raatimme antaa 3,5/5.

Gouden Carolus Tripel - lähes tuttu juttu, varmaankin monien silmään on Gouden Carolus Classic osunut Alkon hyllyltä, mutta tämä ei ole mitään klassista, tämä on kolminkertaista! Pieni tietonurkka tämän oluen tyylistä eli Tripelistä: On olemassa oluttyylit enkel, dubbel, tripel ja quadrupel ja näitä kaikkia tehdään luostareissa. Nimet tulevat siitä, että joko kantavierre on 1-, 2-, 3- tai 4-kertainen tai että käyminen on ollut 1-, 2-, 3- tai 4-kertaista. Mutta ei. Nimi tulee yksinkertaisesti muinaisista veroluokista. Enkelit ovat yleensä kevyitä oluita alkoholitilavuudeltaan, keskiolutta vastaavia, joita munkit muinoin käyttivät ihan arkijuominaan. Dubbelit ovat tujumpia, niissä voltit ovat 6,5-8%. Tripelit ovat sitten vielä vahvempia, yli kasiprosaisia, ja lopuksi quadripelit, jotaka ovat yleensä 10-12% vahvuudeltaan. Ja tämä Gouden Carolus oli vahvuudeltaan 9%, jotenka veroluokka kolme eli tripel! Ihan kuin Suomessa. Tai, täällä nelosolut ei taida ihan kymppiprossaista olla. Ja olihan tämä olut kanssa hyvää, 3,5/5 tällekin.

Brugse Straffe Hendrik Quadrupel - illan viimeinen ja paras. Päräyttävän parahultainen makujen karuselli! Panimo Halve Maan kannattaa pistää korvan taa! Makeaa vaniliaa sisältävä ja Kuukauden olut -tittelin ansaiteva arvosanalla 4,5/5! Huh!

 

Tällaiset setit olivat tällä kertaa Kauniaisten syövereissä. Ja voi pojat, kun on tilaaminen helppoa ja aikapa halpaa ulkomailta. Kenties tulevaisuudessa taas lähtee tilaus tulemaan...


Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä