banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Ardbeg 10 Year Old Islay Single Malt - huikeaa savua! (ja muuta juttua)
13.10.2014 klo 21:30 Mara

No mutta mitäs! Mitä tämmöinen viski täällä olutsivustolla tekee?!

Jokainen varmaan jo tietää. Tässä männä viikonloppuna "kohupuheenaiheeksi" nousi ns. "viskigate", jossa Aluehallintovirasto ja Olut Expo Finland 2014 nousivat keskiöön, kun ensimmäinen rajoitti jälkimmäisen mainontaa ja niin edelleen. Luultavasti homma paisui vahingossa näinkin isoksi ihan väärinkäsitysten johdosta, mutta varmasti en osaa sanoa. Vastineita on tullut niin expon järjestäjän, blogistien ynnä avin suunnilta, mutta faktahan tässä on, kaikista epäselvyyksistä huolimatta, että sananvapautta ei tule rajoittaa, ja virkamieskoneiston ja ehkä myös päättäjien on mietittävä alkoholipolitiikkaansa uudelleen. Monimutkainen vyyhti silti tässä meillä on.

Sekä minä Martti, että Olutseura Vaahtokruunu totta kai kannatamme vastuullista alkoholinjuontia ja ettei alaikäisille sitä myydä tahi markkinoida, mutta alkoholinkäyttöä ehkäisevä lainsäädäntö aiheuttaa ehkä loppupeleissä enemmän haittaa kuin hyötyä. Mene ja tiedä, minä en politiikan asiantuntija ole, mutta voin silti ainakin mielipiteeni tähän alkoholikeskusteluun lisätä. Ainakin vielä.

Mutta onhan minulla viskiäkin tässä! Poikkeukselliseti esittelen Ardbeg 10 Year Old Islay Single Malt, Skotlannin pieneltä Islay-saarelta kotoisin oleva 46% vahva viski ja yksi niistä harvoista viskeistä joista tykkään, kun konjakin ystävä olen.

Tämä litran pullo tarttui kansainvälisiltä vesiltä taskuuni vajaan kuudenkymmenen euron hintaan. Kallista (tai hyväksi viskiksi hyvin halpaa), mutta niin maukasta!

Väri on hyvin kirkas, valkoviinimäisen kellertävähkö. Jännä. Mutta tuoksu sulatti olemattoman sydämeni. Olustenkin yhteydessä pidän voimakkaista ja savuisista tuoksuista, ja tässä Ardbegin viskissä on juuri näitä elementtejä! Savupirttiä ja savuturvetta, ja ehkä myös sitruunaa ja suolaa. Hienoa hienoa hienoa!

Mutta maku ratkaisee. Ja niin. Oi joi. Pehmeä maku näinkin vahvaksi viskiksi. Savua, sitä on. Myös metsää sekä suolaa, sitrushedelmänkin pystyn tähän melko helposti kuvittelemaan. Kyllähän se alkoholi totta kai maistuu, mutta yllättävän lempeästi se leijailee vatsalaukkuni uumeniin. Savuisuus maistuu pitkään suussa.

Tässähän mieli tekisi mallasjuomien lisäksi alkaa harrastamaan myös vahvempia mallasjuomia! Tämä on kuulkaa mielestäni todella viskiä! Oivallinen hiljentymisrentoutumisjuoma pimeneviin iltoihin. Mara suosittelee ja antaa arvosanaksi 4,5/5.

 

Ei se alkoholi mikään piru ole, kunhan kohtuudella nauttii. Toivottavasti myös asioista päättävätkin ihmiset ymmärtäisivät sen.


Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä