banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Olutryhmän Oluen Nettitilaamis-saaga Pt.1
2.10.2014 klo 21:17 Unde

No niin arvon oluenystävät! Unde tällä kertaa äänessä, tai tekstissä tai jotain. Kuten moni muukin on huomannut, Alkon tarjoama olutvalikoima ei ole enää kovinkaan laaja tyydyttämään meitä oluenjanoisia ihmisiä. Mutta tähän on keksitty näppärä ratkaisu, nimittäin oluen nettitilaaminen.

Oluttahan voi ostaa ulkomaisista nettikaupoista kätevästi kotiovelle asti, yleensä noin vajaan parinkympin toimituskuluilla. Päätimme Maran kanssa kokeilla miten ja millaista olisi tilata maukkaita oluita ulkomailta. Lopulta tilasimme Saveur-Bierestä, josta löytyi ensinnäkin upea valikoima oluita sekä kohuuhintaiset toimituskulut. Valitsimme oluet melko lailla katsomalla oluiden arvosanoja Ratebeeristä, ja moni olut oli listattu arvosanoilla 100/100, joten hekumaa pitäisi olla tiedossa! Toimituskulut 18 oluen setille Ranskasta olivat 20,96€.

Suosittelemmekin kaikkia kokeilemaan mitä kaikkia herkkuja sitä ulkomailta löytyykään! Ei se sen vaikeampaa ole kuin minkä tahansa tavaran tilaaminen ulkomailta. Ja niitä olutkauppojahan on ihan pilvin pimein, eli vertailua käyntiin ja kortit vinkumaan!

Mutta itse aiheeseen, eli tilaamiimme oluisiin. En tällä kertaa paljasta kaikkia oluita, vaan olemme jakaneet nämä oluet neljään eri maistelukertaan, joita vuoronperään pidämme Maran kanssa. Ensimmäisellä kerralla ei oikeastaan ollut teemaa vaan nappasimme laatikosta ihan lotolla oluet.

Oluet olivat siis:

Buxton Imperial Black – Brittiläisen Buxton panimon musta IPA oli näppärä versio tuosta erikoisemmasta tyylilajista. Perinteisen IPAn elementit olivat kohdallaan, mutta omaan makuun sitä mustaa olisi saanut olla enemmän. Siltikin loistava olut.

Evil Twin Ashtray Heart – Tämä savuinen Porter/Stout oli taas erittäin maukas. Savua löytyi niin kinkun kun kasketun pellonkin muodossa. Ja ulkonäöllisesti tämä upeasti vaahtoava olut oli kyllä ihan 5/5.

De Dolle Extra Export Stout – Tämä olut olikin erikoinen tapaus, belgialainen stout. Tuolta trappistien luvatusta maasta tulee näköjään myös muutakin maukasta juotavaa, kuten tämä olut osoitti. Hiukan jouduimme rokottamaan oluen överistä hiilihappoisuudesta mikä teki juomisesta hiukan epämiellyttävää. Jännänä makunyanssina olimme löytävinämme päärynää, joka meitä hämmensi suuresti.

Evil Twin Lil ´B – Tässä oluessa ei kyllä ollut mitään pientä. Kaikki oli mahtipontista ja hekumallista. Kahvia, siirappia, punaista marjaa, paahdetta ja vaikka mitä muutakin. Mahtava lopetus ensimmäiselle sessiolle ja samalla paras olut maistamistamme neljästä.

Seuraavalla kerralla ollaan syksyn tullen pimeissä tunnelmissa Maran luona. Siitä tekstiä jatkossa sekä vielä sen jälkeen kahden setin verran maukkaita oluita!

Lämmittäkää toisianne ja nauttikaahan oluesta.


Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä