banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Kesäkuun olutmaistelu - Keep calm and drink IPA
9.7.2014 klo 21:31 Mara

Oikein mainiota vuorokauden aikaa! Se on Mara tässä äänessä, vaikkei maanantai olekaan, sillä kesäkuun lopussa oli taas Vaahtokruunun oluttapaaminen, jonka järjestin Kauniaisen syövereissä. Tapaaminen oli tällä kertaa pienimuotoinen, joten raatimme koostui vain seuramme hallituksen jäsenistä.

Siinä sitä minä sitten mietiskelin teemaa tapaamiselle. Päätin olla lähtemättä tällä kertaa mitenkään eksoottiselle linjalle, joten päätin teemaksi yksinkertaisesti erilaiset IPAt. Miten erilaiset IPAt vertaantuvat toisiinsa ja muihin IPA-oluisiin, sitä halusin selvitellä.

Keskenään taistoavat IPAt olivat:

Beer Hunter's Mufloni IPA - yleismainio maitokaupoista löytyvä IPA. Arvosanaksi  muodostui tasavarma 3+/5.

Founders Centennial IPA - vivahteikas IPA, josta löytyy myös maltaisuutta. Tästä oluesta raatimme kollektiivinen tajunta sulautui yhdeksi isoksi sykkiväksi entiteetiksi, joka täräytti arvosanaksi 3,5/5.

Greens IPA - belgialainen gluteeniton IPA, eli tästä oluesta et maltaita löydä. Se ei ole hyvä juttu, joten arvosanaksi jäi 2/5.

Suomenlinnan Hoppe IPA - perusbrittimäiseltä IPAlta maistuva suomalainen olut, niin hyvässä kuin pahassa. Arvosanaksi 3+/5.

ja

BrewDog Hello My Name is Päivi - nippanappa Foundersista ohi meni tämä lähes kaikista Alkoista loppuunmyyty tupla-IPA, saaden näin itselleen hamutellun Kuukauden Olut -tittelin! Arvosanaksi raatimme suhteellisen yksimielisesti antoi tälle oluelle arvosanaksi 4-/5.

 

 

Tällaista pienimuotoiset meiningit tällä kertaa. Vaahtokruunu ei pysähdy kesälomille, vaan olutjuttuja tulee läpi kesän! Nyt on nastat kelit ulkona, menkää terassille muutamille, minäkin menen, ja itse asiassa menen juurikin nyt, joten mukavia kesäpöhinöitä sinne ruudun toiselle puolelle. Se on heihei, ja hei.

 


Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä