banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Toukokuun oluttapaaminen - Poliittinen oluttaistelu!
25.6.2014 klo 21:31 Joona

Noniin! Nyt näin kesälomien keskellä kun viimeinkin ovat kaikki tähtimerkit kohdillaan ja laitteet toimivat jotenkuten, niin saan kuin saankin riipaistua kasaan viiveestä huolimatta tämän pienehkön raportin toukokuun kokouksesta.

Nimeni on Joona ja kyseessähän oli siis meikäläisen ensimmäinen kerta kun tapaamista isännöin ja koska aikaisemmat tapaamiset olivat olleet jokseenkin upeita ja hyvin organisoituja tilaisuuksia, paineet pukkasivat ”hiukan” hikeä otsalle ennen h-hetkeä, kuin myös sen aikana.

Ajatus kokouksen järjestämisestä lähti kytemään normaalina opiskelijan koulupäivänä helmi-maaliskuun aikoihin: koulussa eräänä päivänä jauhettiin kavereiden kanssa sitä itseään eikä paljoa keskitytty itse opetukseen. Kaverit siinä tokaisivat ohimennen, että olisivat muutaman kuukauden jälkeen lähdössä viikoksi Ukrainaan. Syynä oli silloinen poliittinen tilanne kyseisessä maassa ja kuulemma ainutkertainen tilaisuus kokea jotakin sellaista. Meni sen verran ihmeelliseksi etten viitsinyt enempää kysellä syitä lähteä keskelle sotatannerta… mutta aivan huvikseni heitin ilmaan kommentin, joka kuului suunnilleen seuraavasti: ”Tuokaapas sieltä muutamat paikalliset oluet, niin vien muutamat maistiaiset meidän olutseuran seuraavaan tapaamiseen!” Ja kyseinen heittohan oli siis huumorimielessä sanottu, joten ei tullut mieleenkään, että kaveri vastaisi: ”No tottahan toki se passaa, montako litraa tuodaan ja mitä lajia?” Olin siinä hetken äimän käkenä, mutta siitä se ajatus sitten lähti: he lähtivät toukokuun alussa viikoksi Ukrainaan, ja allekirjoittaneella alkoi puskea paineet ja paniikki päälle lähestyvästä oluttapaamisen isännöinnistä..

Mutta asiaan!

Sieltähän sitä olutta sitten tuli! Ja voinen sanoa, että riittävästi, nimittäin kaveri ei ihan kuunnellut mitä tilasin. Olin sanonut että viittä eri olutta ja jokaista kaksi litraa. Kaverilla taisi olla vaikkua korvassa tai mitälie mutta hän toi kahta eri olutta yhteensä viisi litraa. Yhteishintaan muuten 15 €! Siinä niitä sitten ihmettelin ja ajattelin ettei nyt ihan tainnut mennä putkeen tämäkään suunnitelma.

Alkuperäinen ajatushan oli siis tarjoilla pelkästään ukrainalaisia oluita!

Mutta! Mietin siinä sitten varasuunnitelmaa ja poliittisesta tilanteesta tuli mieleen, että mitä jos olisikin aiheena Ukraina vs. Venäjä? Joten ei muuta kun lähimpään Alkoon, joka oli sillä hetkellä Hyrylässä. Mutta! Jouduin turvautumaan varasuunnitelman varasuunnitelmaan sillä Hyrylän Alkossa ei ollut venäläisiä oluita kuin kaksi kappaletta. Ei siis järin suurta valinnan mahdollisuutta…

Jouduin siis keksimään vielä yhden idean ja ajattelin että kun on kaksi ukrainalaista ja kaksi venäläistä niin otetaan sitten joku kohtuullisen lähellä Ukrainaa oleva haastaja yhdeksi jokerikortiksi – joka muuten maisteltiin sokkotestin muodossa!

Ja näin selkeän ja erittäin lyhyeksi tiivistetyn johdannon jälkeen kaikki oli valmista maistelua varten!

 

Maistelun oluet olivat:

Baltika 9 Strong - vahva ja tuhti alkoholimainen venäläinen strong lager, joka ei kauheasti ollut raadin mieleen, mutta sai keskiarvokseen 2,5/5.

Solomyanska Brovarhya Pilsner - ensimmäinen jännempi haastaja Ukrainasta. Tämä oli raadimme mieleen, vaikka voimaisuutta olisi kaivattu lisää. Keskiarvoksi tärähti 3,5/5.

 

Sokkomysteeri Chimay Triple

Sokkotestioluen Mara olikin jo viime kesänä arvioinut Maran Maltaisessa Maanantaissa, joten sen takia kyseinen olut olikin sokkotestin muodossa maisteltavana. Ja tutultahan se Maran mielestä maistuikin. Edellisen arvion voit tarkistaa tästä.

Vaahto on lasissa ohuehkon vaalea ja erittäin runsas. Oluen väri on samean utuinen ja kellertävä. Päämaussa on vahva makeus, vehnäinen ja hiivainen, josta ruohoinen humalakin on havaittavissa. Samoin on havaittavissa hedelmäisyyttä, joka ehkä vaikuttaa paljonkin simamaisuudelta. Siltikin vahva viimeistely takaa varman ja tukevan olon.

Kokonaisuutena mukava olut, jossa vehnäinen ja hiivainen maku kohtaa IPAmaisen ruohokatkeron. Rehdin vahva olut, jossa alkoholin lämmön tuntee, mutta se ei kuitenkaan tule yli oluen vahvahkosta alkoholipitoisuudesta huolimatta. Ja näin kävi tässä vaiheessa, että yllätysolut otti jaetun johtopaikan kiitettävällä keskiarvolla 3,5/5!

Mara: 4

Unde: 3,5

Pete: 3,5

Joona: 3,5

Veikko: 2,5

 

Sitten oli taas Venäjän vuoro, ja eteemme asteli Baltika 4 Originaal, ihan mukava, pehmeä tummanpuhuva perusolut. Keskiarvokseen tämä olut sai 3+/5.

Tarvittiin vielä ns. viimeinen niitti arkkuun ja se tuli ukraanalaisen Solomyanska Brovarhya Golden Alen muodossa, joka oli niinkin maukasta, että ansaitsi Kuukauden Olut -tittelin itselleen keskiarvolla 4-/5! Hyvä Ukraina!

 

Vaahtokruunu ei lepää kesälläkään, vaan tapaamisia järjestetään, tervetuloa mukaan vaan!

Nyt ei muuta kuin hyviä öitä ja mukavia kesälomia, jos semmoisia joillakin on.


Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä