banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Ægir Bryggeri ja norjalaista mytologiaa.
11.5.2014 klo 14:13 Unde

On taas kollaboraation aika! Jatkamme vuonojen ja viikinkien johdattamalla tiellä, sillä tällä kertaa meikäläiset Unde ja Mara maisteltiin Ægir Bryggerin oluita. Ægir Bryggerin oluiden nimet tulevat Norjan mytologiasta, joten eeppistä meininkiä on luvassa jo nimeämisestä lähtien! Ægir Bryggeriltä löytyy Arkadian Alkosta useampaakin tuotetta, joiden hintalappuja olemme kauhuissamme vilkuilleet, mutta päätimme silti katsoa ovatko oluet hintojen takana mistään kotoisin!

Kokeilimme neljää eri olutta, joista löytyi mukavasti eri oluttyylejäkin. Maistoimme skotlantilaista alea, belgian dubbelia, kuin imperial portereitakin. Alta pieni sneak peek mitä mieltä oltiin:

Ægir Bryggeri Lindisfarne Scotch Ale

Scotch ale oli molemmille uusi tuttavuus. Olut tarjoili pähkinäistä vibaa, maanläheistä tuntumaa (turvetta?), siirappista makeutta ja mukavaa paahdetta. Arvosana: 3½/5.

Ægir Bryggeri Skumring Dubbel

Belgialainen dubbel, kypsää hedelmää, karamellista makeutta ja pientä paahteisuutta. Pieni säväys tekisi terää. Arvoasana: 3+/5.

Ægir Bryggeri Natt Imperial Porter

Noniin. Tumman suklainen, hiukan mämminen ja niin leppoisan pehmeä että! Joku bourbonin vivahde kävi mielessä, mutta tästä ei varmoja oltu. Arvosana: ⅘

Ægir Bryggeri Lynchburg Natt Imperial Porter

Heti alkuun voin paljastaa, että tässä lepää omasta mielestä paras olut. Jack Daniels -tynnyreissä kypsytelty Natt, joka ei jättänyt kumpaakaan meistä kylmäksi. Paahteisen makea, viskinen, metsäinen. Sacherkakkua ja mämmiä maitokahvilla. Arvosana 5-/5!

Ægir Bryggerin oluet maistuivat hinnasta huolimatta meille. Suosittelen ainakin portereiden/stoutien ystäville kokeilemaan Lynchburg Natt:ia, jakakaa vaikka pullo kaverin kanssa, niin myökin tehtiin!

Seuraavaa kollaboraatiota mahdollisesti kesän aikana, kunhan keksitään taas teema. Siihen asti eikun oluelle!


Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä