banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Helsinki Beer Festival 2014 - Oluita Kaapelitehtaan täydeltä
11.4.2014 klo 11:35 Unde

Helsinki Beer Festival järjestettiin viime viikonloppuna Helsingin Kaapelitehtaalla, Vaahtokruunu pyörähti paikalla fiilistelemässä ja maistelemassa oluita lauantaina. Hiukan ennen ovien avaamista oli jo tuulikaappiin kertynyt muutama janoinen ja malttamaton sielu meidän lisäksi.

Helsinki Beer Festivalin teemana oli tänä vuonna Hollanti (sekä myös joitain belgialaisia), mukana tietenkin myös kotimaisia panimoita tarjoamassa omia herkkujaan. Kahdentoista aikaan lauantaipäivästä oli mukavan seesteistä vaeltaa katsomassa tarjontaa Kaapelitehtaalla.

Ensimmäisenä pysähdyimme belgialaisten oluiden tiskillä hapuilemassa Cantillon upeita Lambic-oluita. Kuultiin tiskiltä, että kovimmat herkut oli mennyt jo perjantai-aamuna vartissa. Opiskeljoiden budjettiin ei kyllä +50€ pullot olutta olisi sopinutkaan.

Otimme sitten yhteistuumin Cantillon konjakkitynnyrissä kypsytellyn 50°N-4°E:n, jonka nimi kertoo koordinaatit panimon sijainnista. Ja mikä olut! Herranjestas kun on hapanta, sitruksista, hedelmäistä ja ah, niin maukasta! (Tässä vaiheessa voin jo paljastaa oluen nousseen ainakin allekirjoittaneen päivän parhaaksi).

Brasserie Cantillou 50N - 4E

Suut mutrulla mietimme seuraavaa kohdetta. Päätimme istahtaa pöydän ääreen ja käydä tästä tekemässä yksitellen täsmäiskuja eri suunnille. Oluita löydettiin niin BrewDogilta, Beer Hunters’ilta, Saimaan Juomatehtaalta, Bryggeriltä, Plevnalta, Magic Rock:lta, To Øl:ltä, Pyynikiltä kuin Hiisiltäkin. Unohtamatta Hollanin valikoimasta poimittua Maximuksen Saisonia, joka tosin vähän lässähti miedolla poljennollaan. Joitain viskejäkin pöydässä näkyi, mutta niistä ei sen enempää.

Maximus Saison

Ruokapuolelta osteribaari oli näppärä vaihtoehto pienelle välipalalle. Hieman suurempaan nälkään kävimme Bryggerin streetbarista hakemassa parit härkäpapu-burgerit ja chorizo-hotdogit. Juuri sopivaa festariruokaa oluen kanssa nautittavaksi. Varsinkin tuore korianteri burgerin, kuin hotdoginkin välissä, sai kehuja.

Itse oluista voisi sanoa sen verran, että valinnanvaraa riitti taas yllinkyllin. Päivän mainioimmat poiminnat olivat Vaahtokruunun mielestä:

Cantillon 50°N-4°E - Happaman ja hedelmäisen Lambicin konjakkitynnyrissä kypsytetty olut, joka hipoi täydellisyyttä aina viimeiseen hiivapartikkeliin asti.

BrewDog Lumberjack Stout - 15%:nen makujen ilotulitus. Tuhtia olutta, josta ei makuja puuttunut. Kuultiin kehuttavan juuri ostereiden kaveriksi.

BrewDog Lumberjack stout

Saimaan Juomatehtaan Django & Steven pale ale - Vuoden oluen titteli ei mennyt yhtään vikaan. Erittäin maukas, raikas ja hedelmäinen pale ale Bruuverin puolelta.

Helsinki Beer Festival on tapahtumana paikkansa ansainnut, vaikkakin meidän mielestä tapahtuma on vähän välimalli SOPP:sta ja OlutExposta. Siltikin tulemme ehdottomasti menemään uudelleen paikalle, koska oluethan ne pääosassa ovat.


Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä