banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Vappusaison is coming! - Peten Panimo Palsta
17.3.2014 klo 21:26 Pete

Nytpä Vaahtokruunu rupesi villiksi ja laittoi omaa saisonia tulemaan vappua varten. Tällä kertaa sain apujoukkoja hallituksen muista jäsenistä ja saivatkin hyvän oppitunnin siitä, kuinka se kotiolut loppujen lopuksi meidän "laboratoriossa" oikein valmistuu.

Saisonhan ("Season" eli kausi) on alunperin ranskaa puhuvilla alueilla valmistettu ale-tyyppinen olut, jota entisajan maalaiset valmistivat kiireettömänä ja viileänä aikana. Tätä olutta sitten nautittiin peltotöiden lomassa ja se toimi erittäin hyvänä virkistäjänä. Saison on tyyliltään raikas ja hedelmäinen olut, joka on erityisesti kesäinen juoma.

Kaikki lähti oikein mallikkaasti vauhtiin. Saatiin käytettyä ensimmäisen saisonkokeilun hiiva uudelleen. Hiiva siis pestiin, säilöttiin purkkiin ja tänään se sitten aloitettiin uudelleen ja laitettiin startteriin. Startterin tekoon käytän apuna magneettisekoittajaa, jonka tein yhdestä tuulettimesta ja neodyymimagneeteista. Tämä helpottaa ja nopeuttaa hiivan heräämistä horroksesta, joten suosittelen lämpimästi tämmöisen viritelmän rakentamista.‚ÄčHiivastartterin tekoa

Humaloiksi valitsimme Saaz, Northern Brewer ja Styrian Goldning humalia, joista Northern Breweria laitettiin, koska halusimme hieman keskimääräistä humaloidumpaa saisonia. Mausteeksi tämän lisäksi laitoimme tähtianista, joka antaa oluelle pienen kivan säväyksen joka saisoniin kuuluu.

Pojathan hyökkäsivät heti hommiin ja aloittivatkin tavaroiden pesun ja desifioinnin. Samaa aikaa minä mittasin maltaat ja lämmittelin veden valmiiksi. Heti kun saimme kaiken tehtyä, aloitimmekin jo suoraan mäskäysoperaation. Kaikki lähti mallikkaasti ja saimmekin mäskäyksen onnistumaan ilman suurempia ongelmia.

Humaloiden mittaustoimet

Eniten hallituksen jäseniä jäi kiinnostamaan vierteen keitto, joka aiheutti paljon odottelua ja hämmennystä. He saivatkin keittämisestä parempaa viihdettä kuin televisiosta, mikä ei ole ollenkaan huono juttu. Loppujen lopuksi saimmekin kaiken tehtyä valmiiksi ennätysajassa.

Vaahtokruunu maisteleekin ensimmäiset pullonsa vappuna. Tätä tehdään vielä toinen satsi heti perään, mutta ensiksi pitää ostaa humalia lisää. Siihen saakka kuitenkin odotamme jälleen jännityksellä mitä sieltä tulee vastaan.

 


Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä