banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Helmikuun sokkotasting @ Moms, Kauniainen
2.3.2014 klo 23:55 Veikko

Moms KauniainenUuden yhteistyösopimuksen kunniaksi suuntasimme helmikuiset olutsuumme Kauniaisten Momsiin. Isännän vuoro napsahti allekirjoittaneelle, mutta koska en uskaltanut yksin ruveta kohkaamaan naapurikunnassa, niin otin kakkosisännäksi Granin oman sutenöörin Maran.

Ihan piruuttamme järkkäsimme osallistujille vanhan kunnon sokkotestin. Testioluet olivat kaikki eri tyyppiä ja maata. Testaajat eli tres hombers eli Joona, Unto ja Petehän saivat kokeilla makunystyröitensä tarkkuutta arvailemalla tarjottuja oluita. Motivoimme tietenkin hekumallisella palkinnolla.

 

Mysteeriolut #1: Mallaskosken Kuohu Amber Lager

Ei lämmittänyt raadin mieltä perusbissemäisellä olemuksellaan ja vetisyydellään. Kaikki arvasivat valmistusmaan ja tyypin oikein.

KA: 2 / 5

 

Mysteeriolut #2: Weihenstephaner Hefeweissbier

Tämä perusvehnis maistui tylsähköltä ja kevyeltä, jopa pahalta mehulta raadin kolmasosan mukaan. Kaikki tunnistivat vehnäolueksi.

KA: 3- / 5

 

Mysteeriolut #3: Young's Double Chocolate Stout

Kevyen suklainen, kahvinen, mutta taas tylsähkö olut. Raati on nyt lämpenemään päin. Pisteet pehmeydestä ja suklaisuudesta.

KA: 3½ / 5

 

Mysteeriolut #4: Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer

Aiheutti raadille kauhukokemuksia ja närästystä. Alkoholi hirvitti, maku harmitti ja mietitytti. Isännät ihastuivat, vaikka raati dumasi. Arvaukset päin honkia. Vaatii ehdottomasti lisätutkimuksia!

KA: 2 / 5

 

Mysteeriolut #5: Thornbridge Jaipur

Katkeran hedelmäinen ja raikas IPA. Ananasta, greippiä ja ruohoa. Osalle liian katkera. Oluttyyli oli jälleen helposti arvattavissa.

KA: 3+ / 5

Moms Kauniainen sisustus

Kuukauden olueksi valikoitui tiukahkon taiston jälkeen Youngs Double Chocolate. Isäntien arvioita ei ole lopputuloksessa huomioitu, eli vain sokkotestaajien tuomio laskettiin.

Sokkotestaajat saivat pisteitä arvauksistaan seuraavasti:

nimi/panimo: 4p

valmistusmaa: 3p

voimakkuus (+-0,5%): 2p

oluttyyppi: 1p

Kisan voitti Unde ja palkinnoksi tarjosimme seuraavan tastingin isännän paikan ja velikullan eli Velkopopovihcy Kozel Darkin, joka tunnetusti ilahduttaa aina.

Ensi kerralla uudet kujeet, joita juonii Unde. Siihen asti, adjö tack.

- Veikko & Mara


Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä