banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Scandinavia strikes!
2.2.2014 klo 21:09 Mara

Uusi alkanut vuosi vaati uutta Kuukauden Olutta. Eipä siinä kun Vaahtokruunun tapaaminen pystyyn ja menoks!

Meikän eli Maran luona pidettiin tasting-iltama, jonka teemana oli ¡Olé! ... tai olisi ollut jos espanjalaisia oluita olisi ollut hitusen enemmän Alkon valikoimassa, joten teema lähti vaihtoon ja tilalle tuli Pohjola. Eli jokaisesta Pohjoismaasta ajattelin aina valita jonkin aina erityyppisen oluen ja onnistuinkin tässä ... paitsi että islantilaisia oluita en löytänytkään. No, islantilainen olut korvattiin etelänaapurimme Viron olusella. Näillä mennään, ja näitä siis makustelimme:

Saku Porter

Virolainen baltic porter, joka on oivallinen perusportteri ja oiva saunaolut, mutta joka ei kovinkaan jännittävä ole. Helt okej. Arvosanana 3-/5.

Carlsberg Elephant Beer

Tanskalainen vahva lager, jonka ainoa hyvä ominaisuus on suuri alkoholipitoisuus, eikä sekään ole hyvä ominaisuus. Siksipä arvosanaksi 2-/5.

Sotholmen Extra Stout

Ruotsalainen stout, josta löytyy kahvia lähes kaikissa eri muodoissa. Vielä kun löytyisi kanssa jotain muuta. Siltikin erittäin oiva olut. Tämä ruotsalainen saa raadiltamme 3,5/5.

Galaxy IPA

Norjalainen IPA, jonka tuoksusta löytyy paratiisin hedelmiä ja sukkahikeä. Välillä myös levoton katkeralta maultaan. Arvosanaksi muodostui kollektiivisen tajuntamme johdosta 3-/5.

Malmgård Dinkel 5,3%

Vahvempi versio perusmallin Dinkelistä. Tämä suomalainen olut on erikoisesta spelttivehnästä tehty. Yllättää jännyydellään ja pehmeydellään varsin positiivisesti. Ja kävi kiivasta taistoa ruotsalaisen Sotholmen Extra Stoutin kanssa! Mutta suomalainen on aina suomalainen, ja tällä kertaa jopa raatimme mielestä Kuukauden Olut arvosanalla 4-/5.

 

Raatimme jäsenistö koostui allekirjoittaneen lisäksi tovereista Simo, Joona, Unde, Veikko ja Pete. Osa olusista jakoi mielipiteitä, osasta olusista oltiin lähes jetsulleen prikulleen samaa mieltä. Seuraavalla kerralla voisin ehkä myös muistaa ottaa nauttimistamme oluista yhteiskuvan ennen kuin palautan pullot kauppaan.

Seuraava tapaaminen on viikolla 9, helmikuun 25. päivä. Paikka ja kellonaika tarkentuvat tulevaisuudessa, mutta jos ei ole mitään estävää menoa, niin ilmoittauduhan messiin jahka ilmoittautuminen avautuu! Näihin kuviin ja tunnelmiin, skål!


Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä