banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Marraskuun erikoiset
1.12.2013 klo 21:49 Veikko

Allekirjoittaneen on jo pitkään tehnyt mieli makustella lambicia ja nyt päätin jakaa sen ilon muiden kanssa. Mietin tapaamisen teemaa ja halusin testailla erikoisia oluita. Vaikka Alkon erikoisolutvalikoima ei ole kovin erikoinen, niin löysin muutaman ihan mielenkiintoisen olusen. Valitsin sellaisia oluita, joita harvemmin tulee ostettua. 

Nämä oluet maistelimme:

Sünner Kölsch

Ajattelin tasapainottaa alepainoitteista iltaa yhdellä lagerilla. Tämä olut toimi lähinnä raadin janon sammuttajana. Pienestä bulkkivibasta huolimatta, tämä on ihan ookoo. Helppo ja kevyt.

Keskiarvo: 2½
 

Saison de Dottignies

Riehakkaasti kuohuava, hiivainen ja samea olut, joka hieman ontuu tyylilajissaan. Posauttava happamuus ja tarjoilumokasta johtuva hiivan dominanssi jakaa mieltä. Keskitäyteläinen ja moniuloitteinen.

Keskiarvo: 3
 

Framboise Boon

Oikeasti marjainen olut. Esanssista ei tietoakaan. Positiivinen yllättäjä. Makea, hapan, kirpeä ja vadelmainen.

Keskiarvo: 3+
 

Oude Geuze Vieille

Tämä, jopa valkoviinimäinen olut koetteli raadin uskoa olueen. Ottaa juojasta hedelmäisen happaman kuristusotteen. Jakaa myös mielipiteet, tätä joko rakastaa tai vihaa. 

Keskiarvo: 3+
 

Prykmestar Savukataja

Savuinen tapaus Suomesta. Täyteläinen, karitapiomainen ja pehmeän paahteinen. Passelisti iskevä.

Keskiarvo: 3+
 

Arvostelijat: Pete, Mara, Veikko, Sampo, Joona & Jari

Oluet jakoivat selkeästi mielipiteitä, mikä oli odotettavissa. Suht erikoisiahan nämä olivat. Etenkin gueuze vaatii lisätutkimuksia. 

Taisto oli tasaväkinen, sillä kärkisijalla on peräti kolme olutta. Pyöristämätön keskiarvo ratkaisee pelin. Kuukauden olueksi valikoituu marjaisa Framboise Boon. Pienet sille! 

Joulukuussa Vaahtokruunu kokoontuu ensimmäistä kertaa oluthuoneelle. Pöhinä alkaa torstaina 12.12. Leijuvassa Lahnassa klo 17. Iltaa isännöi itse seittimestari Pete. Tervetuloa messiin!

p.s. Viime tapaamisen tuoksinassa pääsimme käsiksi taas erääseen onetimer-herkkuun. Arvostelun mystisestä Autaiden Apasta voit lukea täältä.


Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä