banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Suomen OlutExpo 2013 - Wanha Satama, tasting ja seminaarit
28.10.2013 klo 21:47 Unde

Lokakuisena viikonloppuna Helsingin Katajanokalla järjestettiin uusi suomalainen oluttapahtuma. Suomen OlutExpossa pääpainona oli oluen, siiderien ja viskien maistelu, sekä erilaiset seminaarit.

Puolentoista desin annoksissa lasiin valutettuja oluita pystyikin helposti maistelemaan päivän aikana useampia. Hinnatkin saatiin pysymään maltillisena, varsinkin itseäni lämmitti useiden Alkosta saatavien oluiden maistelu pieninä annoksina ja erittäin sopuisaan hintaan.

Vaahtokruunu oli paikalla lauantaina, heti kahdentoista tuntumassa. Katajanokan Wanha Satama oli aivan passeli ympäristö tällaiselle tapahtumalle, vanhat tiiliseinät ja lasinen katto loivat viihtyisän ja valoisan tunnelman heti sisään astuttaessa.

Iltapäivästä ei ihmisiä ollut vielä jonoksi asti paikalla, joten kiertely oli mukavan rauhallista. Paikalla oli paljon panimoiden edustajia, kuin myös oluiden maahantuojia kertomassa omaa tarinaansa oluiden parissa. Tapahtumassa oli mukava keskustella monien eri tahojen kanssa, varsinkin meille tärkeästä aiheesta: oluesta.

Mielenkiintoisen lisän tapahtumaan toi erilaiset seminaarit. Yhdessä salissa oli tasatunnein esitelmöimässä useita eri tahoja. Näistä kävimme katsomassa BrewDogin, Pilsner Urquellin sekä Hatebrewn esitykset.

BrewDogin esitys oli kyllä viihdyttävä ja taisi parhaiten upota yleisöön kävijämäärästä päätellen. Paikalla oli puhumassa BrewDogin ‘Gatekeeper’ Zarah sekä panimomestari Stewart. Show’n jälkeen käytiin jututtamassa molempia heidän omalla tiskillä. Kävimme antoisat keskustelut Stewartin kanssa mm. kotioluesta, rukiin käytöstä oluessa ja olutkulttuurin edistämisestä.

Pilsner Urquellin seminaarissa avattiin toinen päivän suodattamattomasta pilsneristä. Kegin pääsi Herra PJ avaamaan tyylillä. Tästä kerroin tarkemmin jo MMM:ssa.

Hatebrew on uusimpia pienpanimoita, me olemmekin ensimmäisten joukossa päässeet maistamaan edellistä olutsatsia. Tästä lisää artikkelissa: Hatebrewn Nimetön. Heillä oli tapahtumassa hanassa Imperialistisika IPAa. Hiilihapottomuudesta huolimatta maku oli maistajien mielestä kohdallaan, mielenkiinnolla seurataan miten heillä hommat etenee. Meiltä on myös tulevaisuudessa tulossa haastattelu Hatebrewstä, joten kannattaa olla kuulolla!

Olut. No sitähän maisteltiin useampaakin eri laatua. Kokeilimme myös muutamaa siideriä, mitkä olivat erittäin maukkaita. Itse oluista parhaimpia arvoisan raadin mielestä olivat:

Founders Imperial Stout - Maukas paahteinen ja kahvinen Imperial Stout jenkeistä.

Ægir Lynchburg Natt - Vaniljainen, maitokahvinen ja suklainen Porter hipoi täydellisyyttä.

Nøgne Ø Special Holiday Ale - Pähkinäinen ja marjainen ale.

Beer Hunters Pässinpää - Erikoinen sour ale, jossa maistui myös kahvi kirpeyden keskellä.

Päällimmäisenä OlutExposta jäi todella positiiviset fiilikset. Pääpainona kun oli sivistynyt juomien maistelu, pienissä annoksissa, jolloin pystyi kokonaisvaltaisesti testailemaan mitä halusi. Tällaiselle tapahtumalle oli selvästi kysyntää, kun tyyliltään hieman poikkeaa mm. kesän SOPP-tapahtumasta. Hienoa, jos jatkoa saadaan ensi vuonna, Vaahtokruunu ainakin kannattaa jatkoa!


Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä