banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


House Full of Fuller's, First Floor
27.10.2013 klo 21:46 Mara

No niin, se on taas juurikin se aika kuukaudesta. Ei kumminkaan SE aika, vaan se aika, jolloin antikriittinen ja antisemiepäkriittinen raatimme kokoontuu arvioimaan olusia.

Tällä kertaa kokoonnuimme toveri Sampon luona, joka oli järjestänyt meille teeman, nimeltään House Full of Fuller's, First Floor (ehkä joskus vielä Second Floor), jossa naatiskelimme pelkästään englantilaisen panimon Fuller'sin oluita. Oluita oli kahdeksan kipaletta, osa maitokauppaoluita, osa tuhdimpia Alkon oluita, mutta kaikki jotakuinkin maistuvia.

Oluen juontijärjestys oli kutkuttelevan satunnainen, eli leidi Fortuna sai kunnian päättää oluidemme järjestyksen. Mutta me päätimme, että mikä näistä oluista ylti Kuukauden Olut -asemaan. Alla lista oluistamme:

Fuller's London Pride

Hyvä, tasavarma maitokauppavahvuinen brittiolut, jossa on kivaa pientä katkeruutta taustalla. Maku on maltainen ja viljainen ja jepuli. Keskiarvoksi saatiin 3.

Fuller's Honey Dew

Hunajainen golden ale Britanniasta, mutta hunajaisuus on oikeastaan vain tuoksussa ja hyvin hennosti maussa, joka uhkaa jäädä veteläksi. Keskiarvoksi muodostui 2,5.

Fuller's 1845

Todella pehmeän täyteläinen paahteista stouttia muistuttva olut, joka yllättää leppoisella, mutta elegantilla otteellaan. Ja yllättäen kolmas kerta jo ehti totuuden sanoa, sillä tämä olut selvisi hyvin tiukan kamppailun jälkeen Kuukauden Olueksi. Keskiarvoksi pläjähti 3,5.

Fuller's ESB

Extra bitteriksi väitetty olut, joka ei kuitenkaan niin bittermäinen ole. Tuoksu on mahtava, mutta maku melko tavanomainen. Keskiarvoksi pamahti 3-.

Fuller's London Porter

Passelin paahteinen portteri Englannista, joka tarjoaa laajan tuoksu- ja makuelämyksen, mutta joka ei kuitenkaan ihan kaikkien mieleen ollut. Keskiarvoksi kärkisijaa kutkutteleva 3+.

Fuller's India Pale Ale

Aika perushyvä IPA Englannista, joka tuoksultaan ja maultaan jää hieman vaisuksi, ja jonka loppukatkero jakaa mielipiteitä. Keskiarvoksi saapuu tasan 3.

Fuller's Discovery

Hieman vaisu golden ale, joka muistuttaa habitukseltaan kovasti Honey Dew:ta, mutta ei vedä vertoja sille. Juotavaa. Keskiarvoksi tyssähtää 2,5.

Fuller's Golden Pride

Vahvan hurjan ja vaikuttavan vivahteikkaan monipuolinen englantilainen olut, joka monipuolisuudessaan vaatii lisätutkimuksia. Keskiarvo: 3,5.

Leidi Fortunan ansiosta illan vahvin olut oli myös illan viimeinen, ja tämä olut oli melkein Kuukauden Olut, mutta jäi toiselle lopulta toiselle sijalle. Jännittävä taisto ihan loppuun asti!

Oikein mukava periengelsmannimainen ilta, joka jätti hyvän maun suuhun. Ja jos olette ihan vasta-alkajia oluen maistamisen suhteen, Vaahtokruunu suosittelee testaamaan Fuller'sin IPAa sekä London Portteria, molemmat ovat oikein hyviä oluiden maailmaan syventäviä oluita.

Marraskuussa kokoonnumme jälleen, eli siihen asti adjö och tack.


Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä