banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


"24 hours in a day, 24 beers in a case. Coincidence?" -Stephen Wright
20.3.2013 klo 21:14 Mara

Tervehdys arvon oluen ystävät ynnä muut oluesta kiinnostuneet! Nyt on sillä lailla, että eräänä perjantaina ja varsin aurinkoisena sellaisena, eräässä Helsinkiläisessä olutravintolassa neljä toverusta kohtasivat ja eräs heistä sai vallan mainion idean: mitäs jos perustettaisiin olutseura? Ei siinä kauaa tarvinnut sen kummemmalti asiaa ajatella, sillä idea oli niin loistava, että siinä sitten olusien ääressä lähdettiin heti pitämään oman olutseuramme avauskokousta, jossa lähinnä päätettiin käytännön asioista ja tulevaisuuden suunnitelmista. Ehkäpä piakkoin tännekin sivustolle saadaan laitettua olutseuramme kultainen säännöstö ja yhteystiedot ja liittymisohjeet.

Mutta asiaan! Me neljä olemme pk-seudulta kotoisin olevia opiskelijoita, joilla monilla on lukuisia harrastuksia, mutta jokaisella yhteisenä mielenkiinnon kohteena tuo monenmuotoinen mallasjuoma, josta ollaan puhuttu ja jota ollaan juotu paljon. Siksipä yhtenä olutseuramme tavoitteista on laajentaa omaa "olutkartastoa", eli maistella ja fiilistellä monien maiden tuttuja ja tuntemattomia oluita, niin pienpanimoiden kuin myös suurien ja tällä tavoin avartaa omaa käsitystä oluesta ja sen moniulotteisuudesta. Ei siis lainkaan hassumpi tavoite!

Sivustolle tulee ajoittain ilmoituksia ynnä vastaavia, mutta myös olutarviota, joista osa on henkilökohtaisia ja osa ryhmän kollektiivisesti arvioituja tuotoksia, joista kuitenkin jokaisen perustajajäsenen mielipide tulee julki. Tämäkin aspekti tulee varmasti kehittymään ja hioitumaan vielä tulevaisuudessa tarkemmin.

Itsestäni vielä muutama virke, eli nimi on Mara, ja olen tämän sivuston ns. sisällöntuottaja eli suurin osa, muttei lainkaan kaikki, tulee olemaan allekirjoittaneen pään rataskoneiston tuotosta niin hyvässä kuin pahassa. Itselläni on noin puoli vuotta kulunut siitä, kun aloin kunnolla juomaan jotain muutakin olutta kuin perusbisseä (kiitos Hoegaarden!), ja tällä tiellä ollaan jatkettu jo yli sadan eri oluen verran ja eteenpäin mennään tasaiseen tahtiin. Tiedon määrä eri oluttyypeistä kuin valmistajista kuin valmistuksesta on kasvanut räjähdysmäisesti näinä kuluneina kuukausina, ja uutta opittavaa tulee vastaan lähes päivittäin, mutta mikäs siinä; olut on nautinnon ja oppimisen asia.

Olemme vasta alussa ja olutseurallamme on pitkä tie edessään, mutta se tie näyttää varsin olutpitoiselta, joten ei muuta kuin rohkein mielin menoksi vaan! Nimikin on vielä kadoksissa seuraltamme, mutta eiköhän sekin löydy viikon sisään.

Joten erittäin lämpimät tervetulotoivotukset teille kaikille vierailijoille ja oluesta kiinnostuneille ja erityisesti tervetuloa myös liittymään seuraamme. Nautitaan oluesta! Kippis!


Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä