banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Goodbeer Faucets - tutkimusmatkalla Tokiossa
2.8.2013 klo 21:31 Mara

Tokio. Megametropoli. Paahtava lämpö, 35 astetta ulkona. Hikoiluttaa ja janottaa. Ilta saapuu. Enää 25 astetta. Kuumaa silti. Mutta kas, tuossahan näyttäisi olevan vähän olutravintolan näköinen mesta. Olutravintola, jolle ratebeer.com antaa neljä tähteä viidestä. Eli ei muuta kuin sisään! Mutta ei vielä! Pohjustan.

Tässä viime viikkojen ajan Maran Maltainen Maanantai oli tilapäisesti Mara Matkustaa Maailmalla. Olin nimittäin Tokiossa lomailemassa, ja tottahan toki sitä piti tutustua paikalliseen olut-sceneen.

Päällimmäisenä Tokiosta mieleeni jäi raksuttelemaan melko laaja olutvalikoima ja halvat hinnat Suomeen verrattuna. Tavallisessa elektroniikkakaupassa oli jossain kulmassa viinaosasto ja viinaosastolla olutosasto, josta välillä saattoi löytyä mielenkiintoisempaa tavaraa perusjapanilaisten bulkkilagerien lisäksi, kuten esimerkiksi Chimay Blueta. Sitten kun meni käymään ruokatavarataloissa, olutosastot olivat jo huomattavasti laajempia sisältäen keskimäärin noin 60 - 80 eri olutta usein painottuen saksalaisiin ja belgialaisiin oluisiin. Ja sitten kun lähti käymään ihan viinakaupassa, olutvalikoimakin kasvoi jo melkein kahteensataan eri olueeseen. Yksi tällaisista paikoista oli Tanakaya Liquer Store, jonka olutvalikoima oli huikaiseva! Täältä löytyi mm. montaa eri BrewDogin olutta, Rocheforttia ja vaikka mitä!

Pientä esimerkkiä olutvalikoimasta.

MUTTA! Entäpä Tokion olutravintolameininki? Niin kuin alussa tuli mainittua, Ratebeerin suositusten mukaan suuntasin kohti Goodbeer Faucetsia katsastamaan meininkiä!

Ja meininkihän täällä olikin! Neljäkymmentä eri hanaolutta, lukuisia pullo-oluita, ruokaakin täältä sai ja oma pieni mikropanimokin löytyy!

Eli ei muuta kuin tiskille ja olutta pyytämään! Hanaoluita saa tilattua joko puolen pintin, pintin tai pitcherin (noin 1,9 litraa) verran, mutta halutessaan voi tilata reilu desin kokoisia maisteluannoksia tai maistelusettejä sisältäen 4 - 10 eri olutta. Puolen pintin oluiden hinnat pyörivät 2 - 6 euron paikkeilla, pitcherit noin 15 - 25 euroa.

Ensimmäisenä maisteluuni tuli Iwatekura Weizen, jonka arvion voi lukea tästä.

Sen jälkeen tuli kokeiltua jenkkiläistä Victory Brewingin Hop Deviliä, melko maukasta tujun humalaista olutta, joka humalapitoisuudellaan asettuu johonkin BrewDogin Punk IPAn ja Hardcore IPAn välille. Humala maistui vielä suussa kymmenenkin minuutin ajan oluen loppumisesta.

Seuraavaksi ajattelin kokeilla maistelusettiä, joka sisälsi viittä eri olutta noin 14 euron hintaan.

Ylläolevassa kuvassa sample numero 1 on oikeanpuoleisin ja samle numero viisi vasemmanpuoleisin.

Numero yksi, japanilaisen Nide Beerin Nide Cream Lager. Mukava vaniliamainen tuoksu, kermainen tuoksu. Maku pääasiassa maltainen, jossa kieltämättä oli kermainen boogie taustalla. Kevyen katkera viimeistely. Mukava kevyen kermainen twisti, joka ei nyt ihan tajuntaani räjäyttänyt, mutta hyvää oli, 3,5/5.

Numero kakkosena Baird Brewingin Rising Sun Pale Ale. Trooppinen, ruohoinen, passeli, mukavan katkera. Myöskin 3,5/5.

Mutta maistelusetin numero kolmosessa olikin jo jänskyttävämpi meno et meininki! Minoh Beerin Ume Sour Ale. Ume on japaninaprikoosi, joka maultaan muistuttaa luumun ja aprikoosin risteytystä. Hapan, mutta MIELLYTTÄVÄ maku! Ei lainkaan maistu perinteiseltä oluelta, enemmänkin kuivalta siideriltä. Mielenkiintoinen kuriositeetti! 4/5.

Numero nelosena jenkkiläinen Epic Brewingin Straight Up Saison. Hmm. Ei huono, laaja makupaljetti sisältäen mm. banaaia ja humalaa, mutta ei tämä mieleni ikkunoita riko, vaikka onkin todella hyvää. 4-/5.

Ja vielä numero femma, Nide Beerin nimihirviö GBF Smoke Pump Stout (Real Ale). Pehmeän pekonisen savuisa stout, joka ei ihan vedä vertoja Aecht Schlenkerla Märzenille, mutta nautittava, suosittelen. 4-/5.

Talon omaa olutta en ehtinyt vielä testata, mutta jääpä jotain seuraavaankin kertaan.

Ehkäpä mielenkiintoisin olut oli Harvestmoonin Maihama Orange, jonka arvioin edellisessä Maran Maltaisessa Maanantaissa, mutta paras olut oli BrewDogin Jack Hammer. MAKUA OLI! HUMALAA JA HAPPAMAA SITRUUNAA JA PAMPAM! JESKAMANDEERA JA HUHHUH! Niin humalainen olut, että tämä toimisi varmaankin jo lääkkeenä, niin humalaisen yrttinen meininki, huhhuh. Ansaitusti 4,5/5!

Kaiken kaikkiaan Goodbeer Faucetsin olutvalikoima oli todella laaja. Kävin täällä neljänä iltana, ja näiden iltojen aikana tuli maisteltua yli 30 eri olutta ja herkullisia ruokiakin, kuten kanasalaattia ja ihan rehellistä pihviä ranskiksilla. Rahaa paloi yhteensä 150 euroa, eikä haittaa ollenkaan!

Goodbeer Faucets on miellyttävän rauhallinen noin kuudellekymmenelle asiakkaalle tarkoitettu olutravintola, jonka baarimikot ja tarjoilijat olivat asiantuntevia ja pystyivät jelppaamaan olutvalinnoissa. Suomeenkin pitäisi saada yleisemmin semmoinen meininki, että tilaa oluita pöytään ja lopuksi tilataan lasku, ihan kuten ravintoloissa tehdään.

Tällainen excursio-arvio-hybridi tällä kertaa poikkeuksellisesti Maralta. Minä suosittelen todella lämpimästi visiittiä tänne olutravintolaan, jos joskus satutte Tokiossa piipahtamaan. Paikan omistajat, israelilaiset baarimikot, osaavat loistavasti englantia.

And Dede-san, if you are reading this, I´m basically just telling how good your beer restaurant is! Five out of five! 5/5! Vaahtokruunu recommends!

 


Arvostelu
Amager Marianna The Moody MILF 15.7.2019
Maa: Tanska | ABV: 10% | Tyyppi: Pale Barley Wine | Arvosana: 4½

Tanskalainen Amager on useasti täällä sivustolla esiintynyt, ja syy on se, että yleensä panevat hyvin. Nyt panivat todella hyvin! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä