banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Peten Panimo Palsta – Uuteoluen helppous
6.6.2013 klo 21:23 Pete

Hyvää keskiviikkoiltaa arvoisa olutkansa! Peten panimo on ollut hieman lomalla, mutta nyt taas poeka höpöttelee ja aika palauttaa mieleen ajatuksiani.

Kun viini oli ensimmäisenä saatu valmiiksi ja saatu maistatettua kriittisellä kaveriraadilla, alkoi kiinnostus omaa olutta kohtaan kasvaa entisestään. Kuitenkin tieto oli melko onnetonta vielä tuolloin, jolloin alkuun oli helpointa kokeilla uuteolutta. Ensimmäiseksi valinnaksi valitsin Coopersin Real Alen, mistä kuulin mainittavan ihan kohtuullisen hyväksikin purkiksi. Tässä kohtaa huomaan oman tiedottomuuteni ja hölmönä menen lukemaan ohjeet uutepurkista. Tämä oli erittäin suuri virhe jota kaduin myöhemmin jonkin verran. Onneksi osasin lueskella kotioluen foorumeita ja onnistuin kuin onnistuinkin hankkimaan spraymallasta, mikä pelastikin osaksi oluen. Mitä opin on se, että koskaan ei saa käyttää sokeria olutta tehdessä. Kaiken pitää tulla maltaasta ja vain maltaasta. No simamaisen oluen sain hyvin juotettua kavereille mökkireissun aikana ja hyvin se maistuikin. Myöhemmissä kokeiluissani olen kokeillut eri uutepurkkeja ja maltaita ja huomannut että myöskin humaloinnilla saa ihmeitä aikaan.

Vaikka täydellistä ei ole vielä saatu aikaan, on yritys kova. Näistä kokeiluista innostuneena aloinkin sitten keräämään rahaa mäskäyslaitteistoa varten. Tämä siirtymä olikin kuitenkin suuri harppaus ja siinä onkin paljon sulateltavaa. Mutta nyt kuitenkin nauttimaan omista tuotoksistani!


Arvostelu
To Øl Mr. Brown 2018 28.1.2019
Maa: Tanska | ABV: 10% | Tyyppi: Imperial Stout | Arvosana: 4

Pitkästä aikaa tummaa ja vahvaa olutta! Ai että kun tekee hyvää. Mutta Maran on nyt jäätävä tauolle, mutta onneksi maaliskuussa paluu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä