banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Kesä, aurinko ja Pikkulinnut.
17.5.2013 klo 21:22 Unde

Noniin, päästään taas asiaan! Elikäs, kävimme pyörähtämässä excursiolla Puotilan helmessä, eli Pikkulinnussa. Pikkulintuhan on monesti Suomen parhaaksikin olutravintolaksi tituleerattu oluenystävien paratiisi, josta löytyy uusimmat uutuudet sekä ne vanhat ikimuistoiset oluset. Pikkulintuhan sijaitsee joidenkin mielestä oudossa paikassa eli siis Itä-Helsingin syövereissä, aina Puotilassa asti. Pikkulintu ei ole ainoastaan olutravintola vaan tarjoaa myös runsaasti laadukkaita viskejä, joista myös pienet lasit löysi tiensä seurankin pöytään. Ja eikä sekään riitä, vaan Pikkulintuhan on myös tunnettu oluiden maahantuoja, joka myy muille oluthuoneille maahantuomiaan oluita.

Mutta se siitä infopläjäyksestä! Valitsimme käynnin ajankohdaksi torstaipäivän, sekä juuri aukeamisajankohdan. Ja emme suinkaan olleet paikalla yksin, vaan muutama muukin janoinen maltaiden ja humalan ystävä oli löytänyt paikalle kellonajasta huolimatta.

Kunhan baarinpitäjä oli saanut terassin pystytettyä, menimme pähkäilemään päivän tarjontaa, ja sitähän riitti. Itse olisin mielelläni maistanut Norjan panimoylpeyttä eli Nøgne Ø:n Imperial IPA (500#), mutta sen olivat jo nopeimmat pikkulinnut käyneet popsimassa parempaan talteen. No kysäisin mitä suositeltaisiin siihen tilalle, ja pienen pohdinnan jälkeen sain eteeni Shipyard XXXX IPA:n. Muille herroille mukaan tarttui samaisen Shipyardin Monkey Fist IPA sekä jo Maran Maltaisessa Maanantaissa esiintynyt Yön ritari - Black Albert, jonka arvion voit lukea tästä.

Kevät (kesä?) auringon paistaessa Puotilan ostoskeskukseen päätimme siirtyä samoin tein terassin puolelle nauttimaan oluesta ja auringosta. Neljän X:n IPA oli sangen mielenkiintoinen tapaus. Tuoksusta ja mausta löytyi kuivattuja luumuja sekä roppakaupalla havuista katkeruutta.

Ensimmäisiä oluita nautiskellessa pohdin kontrastia Pikkulinnun sekä vastapäisen perusjuottolan välillä, ja aika koomisen suureltahan se vaikutti. Itse olen piipahtanut Pikkulinnussa vain yhden kerran aiemmin ja silloin sysitalvella, mutta mieleen jäi todella leppoisat tunnelmat paikasta. Pieneksi paikaksi menekkiä tuntuu olevan, silloinkin tupa oli täynnä ja pöytää sai hetken odotella vapautuvaksi. Henkilökunta osaa asiakaspalvelun loistavasti, jos et heti keksi juotavaa niin helposti sitä saa kysymällä. En kyllä yhtään ihmettele enää paikan menestystä, vaikka paikan sijainti onkin ehkä erikoinen. Pikkulintu näyttää ettei tarvitse olla paraatipaikalla Mannerheimintien varressa jotta saadaan ihmiset käymään oluella, ja se on hienoa!

Sysitalven nietoksista auringon lämpöön. Juomamme olivat kääntymässä ehtoopuoleen kun saimme täydennystä seuraamme, tosin työkiireiden takia mies saapui ja poistui autolla, mutta nautti erittäin toimivan jaffan Nøgne Ø:n tuopista. Ja olihan se jo aika hakea päivän toiset.

Itsellä oli hakusessa jotain kesäistä, ehkä APA:a. No sieltähän melkein heti tarjottiin maistiaiset hanasta ja pieneen maistelulasiin kaatui All In / Lervigin Pale ale. Sanoi tiskillä oluesta löytyvän kiiviä, joten pakkohan tätä oli kokeilla!

Ja millaista APA:a se olikaan, niin kesäisen raikasta kaikkine hedelmineen (löysin kiivin!). Indian Pale Alea saapui myös pöytäämme ruotsalaisen Nils Oscar Hop Yard IPAn muodossa,  sekä ns. “Lapparit” kuten tiskin takaa leikkisästi ilmaistiin, eli Laphroaigin viskiä kaksin kappalein. Toista oli jollain tapaa laimennettu hieman vedellä ja toinen oli ihan ehtaa tavaraa. Itse en viskeistä niin välitä, mutta  tuoksun perusteella ero oli kyllä aika selvä.

Päivän viimeisten aika alkoi olla käsillä, viskit jäivät vielä yhden nautiskeluun kun haimme Maran kanssa vielä yhdet. Oli jo aikakin laittaa suu vehnäselle, joten Plevnan Vehnä ajoi asian hyvin. Maralle tarttui mukaan kohtalaisen uuden suomalaisen pienpanimon Rousal Bryghusin Rousal Pilsiä.

Plevnan Vehnä toimi loistavasti auringon lämmössä, vaikkei ylläkään saksalaisten esikuviensa tasolle, kun taasen Pils keräsi kehuja koko pöytäseureessa. Mara hehkutti jo melkein päivän parhaaksi. Käykää etsimässä käsiinne jos ette sitä vielä ole tehneet!

Pikkulintu oli erittäin hyvä paikka aloittaa seuramme varsinaiset oluthuone-excursiot, ja luulen ettei tämä kerta jäänyt ainoaksi käynniksi Puotilassa. Jos Helsingin suunnalla liikutte, niin hypätkää ihmeessä Vuosaareen menevään metroon ja pistäytykää Pikkulinnussa oluella, tai viskillä. Ja muistakaa että jos et tiedä mitä ottaisit, tai et löydä hakemaasi niin kysy suosituksia! Varmasti löydät sopivaa juotavaa. Ja niille jotka ottavat perinteisesti sen saman vakion niin suosittelen että kokeilette, vaikka nyt kerran kesässä jotain uutta. Se voi olla uusien makuelämysten ja hienojen hetkien alku.

Seuraavan kerran Vaahtokruunu pyörähtää Suuret Oluet, Pienet Panimot-tapahtumassa Helsingin Rautatientorilla heinäkuussa, tulkaahan paikalle jos olut maistuu. Nauttikaa kesästä, toisistanne ja tietenkin oluesta!

 


Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä