banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Vuoden 2017 MMM:t eli mitä jäi suuhun
1.1.2018 klo 23:13 Mara

Tämmöinen spesiaalijuttunen tähän vuoden 2018 alkuun!

Aina on ollut kiva miettiä kuluneen vuoden parhaimpia ja mieleenjäävimpiä asioita, ja aattelin tässä vielä kerran funtasailla vuoden 2017 olusia.

Tässä on alle nyt listattu kuukausikohtaisesti ne MMM-oluset, jotka ovat jääneet kutkuttelemaan. Oluet eivät välttis ole vuoden kovimpia olusia (voivat kyllä ollakin), mutta näillä säädöillä itse asiaan! Seuraavat 12 MMM:n olutta, joita meikä suosittelee ovat:

Tammikuu

Mother Earth Sin Tax

Tammikuun lopulle ehtinyt imperial stout KUTKUTTELI JA VIEKOTTELI! Oli Fazerin Sinistä! Tämän jälkeen en ole uskaltanut kokeilla tätä uudestaan, sillä haluan tämän säilyvän mielessäni lähes taivaallisen erinomaisena.

Helmikuu

Omnipollo Lorelei

Helmikuun lopun olut oli jälleen imperial stouttia, mutta VOI POJAT OLI MENOA MEININKIÄ MAUKASTA MÄSSYTYSTÄ! Siis! Ruotsalainen Omnipollo se vaan tykittää menemään. Olutorgasmi!

Maaliskuu

To Øl Black Baal

Mikäs se on, kun aina kuukauden lopussa tulee kunnon meininkiä! Nyt tuli tanskalainen Black Triple IPA. Hurjaa hellyyttä, selkeää paahdetta, selkeää katkeroa. Vahvaa, mutta tyyliltään poikkeuksellinen.

Huhtikuu

Thornbridge Lukas

Tässä sitten olut, joka aiheutti pettymystä. Thornbridge on eräs lempparipanimoitani, vaikka heidän oluensa eivät olekaan omaan suuhuni makumullistuksia. Kuitenkin yleistaso heidän olusillaan on hyvä, ja aattelin, että lagertyylinen olutkin olisi vähintäänkin jees. No eipä ollut. Pitää muistaa, että minkään panimon oluttuotanto ei ole täydellistä.

Toukokuu

Lervig / Hoppin’ Frog Sippin’ Into Darkness

Vappunahan tärähti taas imperial stouttia! Perverssinen suklaamartiniolut. Kierolla tavalla hyvää. No huijaan, olihan tämä nyt ihan erinomaista!

Kesäkuu

Suomenlinnan Thunberg's Dockyard

Toveri Lasse täräytti Suomenlinnan panimon kanssa lähes täydellisen tumman lagerin. Edelleenkin parasta tummaa lageria mitä oon ikuna juonut! Hyvä Lasse!

Heinäkuu

Stone Xocoveza Mocha Stout Extra Añejo

Taas hyvä osoitus siitä, että joskus liika on liikaa. Perusversio tästä oluesta toimii, mutta tequila-bourdeaux -tynnyrikypsytys meni jopa meikältä yli äyrään. En ihan hiffannut tätä, ja oluen hinta oli melko törkeä. Kaikki kallis ei ole hyvää!

Elokuu

Fat Lizard Bikini Top

Oijoi! Tämä oli ensimmäinen kosketukseni aroma can -tölkkeihin, eli koko tölkin koko kansi lähtee irti. Näin on parempi tuoksutella ja makustella suoraan tölkistä. Eli Fat Lizardilta löytyvät ehdottomasti parhaat pussikaljat! Ja itse olutkin maistuu hyvältä, varsinkin tämä Bikini Top. Tähän oluseen tiivistyy mukava chilli lämpöinen aurinkoinen kesäpäivä!

Syyskuu

Original Ritterguts Gose

Syyskuu toi viilenevät ilmat ja tällaisen todella happaman ja suolaisen gosen. Ja vain maitokauppavahvuinen (silloin muinoin kun raja oli 4,7%)! Erittäin passeli osoitus siitä, että kyllä kevytkin olut osaa maistua hyvältä ja rikkaalta!

Lokakuu

Stone White Ghost Berliner Weisse

Ja taas todella kevyttä, mutta todella maukasta olutta! Todella hapanta namia! Lokakuun synkkä miljöö ei ollut ehkä paras ajankohta juoda tällaista kevätkesäfiilis olutta, mutta tätä on tullut juotua edelleenkin ihan joulukuussakin.

Marraskuu

Anderson's Hannibal Bourbon BA

Taas tummaa mustaa. Ja nannaa! Kyllä Virossakin osataan tehdä julmetun maukkaita olusia. Oikeastaan tämä koko Andersonin Hannibal-sarja ansaitsee vahvan suosituksen, mutta bourbontynnyrikypsytys tuo pikanttia maukasta ekstraa.

Joulukuu

Lehe Ravnodenstvie Barrel Aged

Joulukuun viimeinen MMM. Virosta taas kajahti. Ja tyyli oli vielä Russian Imperial Stout, jonka mielessäni miellän aina erittäin kahviseksi ja paahteiseksi ja jopa suolaiseksi kokemukseksi vailla pehmeyttä ja makeutta. Mutta tämä oli poikkeus! Pehmeää kamaa ja rommitynnyrikypsytettyä. Namia!

 

Nyt kun jälkeen päin kattelee näitä vuoden MMM:iä, niin kyllähän noita imperial stoutteja on myös tällä koontilistallakin valtaosa. Kyllä se on meikän lempparioluttyyli tällä hetkellä. Tuli harmittavan vähän juotua barley winejä, vaikka #barleywineislife, mutta tässä onkin petrattavaa nyt vuodelle 2018! Yritän laajentaa repertuaaria, mutta en kyllä hylkää imperial stoutteja kokonaankaan. Katsotaan mitä olutvuosi 2018 tarjoaakaan! 

Ensimaanantaina taas normaali MMM samaan aikaan samalla lepakkokanavalla! 


Arvostelu
Prairie Bomb! Deconstructed: Vanilla 18.5.2020
Maa: USA | ABV: 11,8% | Tyyppi: Imperial Stout | Arvosana: 3+

Jenkkilästä pamahtaa sellainen karu olut, että nyt potkitaan munille antaumuksella. En tiedä tykkäänkö näin rajusta meiningistä. Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä