banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Olutta Frankfurtissa
12.4.2017 klo 22:24 Veikko

Pääsin pyrähtämään Saksaan pikaisesti. Ensimmäinen etappi on Frankfurt, jossa rankan messupäivän jälkeen päädyin Naiv nimiseen mestaan (i koristeltu umlautilla). Ensimmäinen tuoppi osuu ja uppoaa. Täällä on kevät jo pitkällä ja päivällä sai oikein hikoilla. Tosin messuständimeressä kävelessäkin väsyy. Tämä ensimmäinen, Killer Cucumber Summer Ale on piristävän raikas, jossa kurkun maku jopa tosiaan toimii. Kevyt keväinen ja hieman makea. Kohta toinen. Erilainen.

Naiv Killer Cucumber

Paikkana Naiv on nuorekkaan trendikäs ja tupaten täynnä terassia myöten näin tiistai-iltana. Takapotkuhaikka jauhaa lujalla. Ruokaakin saisi, mutten jaksa vaivautua. Paikan löysin nopeasti hakusanoilla "craft beer Frankfurt". Syynä ekaan osumaan lienee täällä juuri äskettäin pidetty craft beer festivaali.

Vähän tulee urpo olo etsiä craft beeriä näiltä seuduilta. Toki se ei matkan tarkoitus ollutkaan. Ehkäpä etsin jonkun sopivasti robustin lähiöpubin. Noh, nuolaisempa vielä yhden täällä.

Tilasin Modern Times Kellerbier -nimisen kellarioluen. Tumman oranssi. Mieto tuoksu, jos lainkaan. Maku on maltillinen. Hyvä runko, ei kikkailuja humalilla tai mausteilla. Mietoa maltaisuutta. Erittäin juotava.

Jotenkin tuntuu maksaminen hankalalta täällä. Monessa paikassa on käynyt vain käteinen ja täällä Naivissa minimiosto debitillä on 10€, luotolla 20€. Nämä molemmat bisset olivat 6€:n luokkaa.

Vaikka tilaa näyttää liikenevän jo, niin jatkan matkaa seuraavaan ennalta scoutattuun kohteeseen: BrauStiliin, vaikka Naivin vieressä kuumottelee pahaenteisesti Moloko+. (tässä pitää tietää Kellopeliappelsiini).

No nyt alkaa craft beerit löytymään. Panimolaitteet ja kaikki. Hipsteristondis. Tilasin maustelusetin heti ukolta, jolla oli hassut rillit. Höpöteltiin myös oluesta tovi.

Oluet tiivistettynä:
Helles - vahvan maltainen. Maku taipuu jopa maissiseksi. Tasapainoinen. Mainion maltainen.
Rose-Kölsch - sama linja jatkuu. Kukkaisuutta ja makeutta enemmän.
Altbier - kevyen paahteinen. Tummahko. Maltillinen. Pölyinen. Tunkkainen.
Whiskey-ale - savua tuoksussa ja maussa. Puuta ja kinkkua, juu-u. Viskiä joo. Ei ihan avaudu.
Tripel Lambic - mainio hapan tuoksu. Noh maku... onkin pyöreä, eikä suu ole mutrulla kuten oletin. Vahva. Makea ja jopa valkkarimainen jälkimaku. Oikein mainio.

Braustil maistelu

Paikkana tämä on pieni, mutta terassi on iso. Panimolaitteet näkyvillä. Telkkarissa Bundesligaa, jota tuijottavat kaikki. Myynnissä näyttää myös olevan olutrekvisiittaa ja tietysti pulloja mukaan. Juu kyllä. Porukkaa on sopivasti.

Mukaan tarttuu vielä herkkupullo Frankfurt Pale Alea. Ja sit nukkumaan. Hyvä paikka, jonne ehkä tullaan joskus koko Vaahtokruunun voimin nuohoamaan.

Kirjoitan vielä jos kohtaan jotain ohittamatonta (eli ruokaa tai kunnon olutpuutarhan). Muussa tapauksessa ja siitä huolimatta reissuoluet jatkuu Ulmissa, josta en viitsi kirjoittaa.

Veikko kuittaa ja kiitää Frankfurtin yöhön.

p.s. Ulmissa suoritin Ulmilaisen olutdiplomin tohtorin arvosanoin. Tarkoitus oli myös käydä paikallisella Gold Ochsen panimolla, mutta homma vesittyi. Kesällä uusi yritys.


Arvostelu
Amager Marianna The Moody MILF 15.7.2019
Maa: Tanska | ABV: 10% | Tyyppi: Pale Barley Wine | Arvosana: 4½

Tanskalainen Amager on useasti täällä sivustolla esiintynyt, ja syy on se, että yleensä panevat hyvin. Nyt panivat todella hyvin! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä