banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Ota Olut!
25.9.2016 klo 15:09 Unde

Espoon Otaniemessä järjestettiin tiettävästi Espoon ensimmäinen olutfestivaali Ota Olut! (jos ei lasketa Gallows Birdissä pidettyjä tapahtumia).

Ota Olut! Festivaaleissa aikeina oli saada mukaan enemmän nuoria ja tietenkin kun Teekkarien lähettyvillä Urban Mill – rakennuksessa tapahtumaa pidettiin niin myöskin opiskelijoita oli houkuteltu paikalle. Ja siinä tapahtuma onnistuikin erittäin hyvin kun tapahtumaan osallistuvista suurin osa olikin nuorempaa sukupolvea ja haalareitakin näkyi muutamat.

Toivottu muutos jolla saataisiin myös nuorempia maistelemaan erilaisia oluita ja kiinnostumaan pienpanimoista sai varmasti pienen sysäyksen eteenpäin tapahtuman toimesta, hyvä!

Tapahtumassa oli mukana kohtuullinen kattaus Suomen tuoreimpiin panimoihin, sekä muutama vakiintuneempi tapaus. Virosta One Pint-pubin houkuttelemana olivat paikalla Vaat, Tanker, Lehe ja Andersons. Espoon panimoskene oli hyvin edustettuna Fat Lizardin ja Olarin panimon toimesta.

Ohjelmaakin oli järjestetty. Paneelikeskustelu, jossa olivat mukana eduskunnan olutseuran puheenjohtaja Touko Aalto, Sinebrychoffin olutasiantuntija & olutkirjailija Anikó Lehtinen sekä Fat Lizard Brewingin panomies Heikki ”Hessu” Ylinen. Aiheina oli mm. Alkoholilainsäädännön Kokonaisuudistus jonka tilanne Toukon sanoin on tällä hetkellä jäissä erinäisten pykälien hieromisen vuoksi. No toivottavasti asia silti on menossa eteenpäin eikä jää vain paperille.

Polyteknikkojen Kuoro esitti muutaman kappaleen niin ulkona kansan keskuudessa kuin myös sisätiloissa toisen kerroksen parvelta käsin. Hauska lisä tapahtumaan ja varmasti jäi vieraiden mieliin.

Ruokapisteeltä sai joko RYHÄn kotoisaa makkaralautasta tai Fat Ramenin nuudelikiskasta aasialaista safkaa. Sekä tietenkin ei ruoaksi tarkoitetua Entocuben sirkkalautasta sai kolmen euron hintaan jos ötökät kiinnosti. Me kokeiltiin pari kertaa ja voi pojat, että toimi mukavan snackinä oluen lomassa!

Tapahtumassa laseina toimi olutharrastajille jo tuttu Spiegelaun IPA-lasi, tosin pienempänä versiona. Kolmen euron hintaan lasin sai viedä mukanaan mikä oli huippujuttu kun lasinahan tuo on aika lyömätön jos ei onnistu sitä särkemään. Decanterin tiskiltä pystyi myös ostamaan maistelulasi-setit jos ei niitä jo sattunut omistamaan. Sekä esillä oli Spiegelaun IPA-lasin XXL versio mikä oli aikamoinen ilmestys.

Ainiin! Ne oluet. No niitähän oli vaikka mitä. Erikoisempia tapauksia oli mm. festivaalien nimikko-olut Tankerilla toteutettu Ota Hilla- brettahiivalla käytetty ja Hillaa sekaan laitettu IPA. Tämähän tapahtumasta loppui ensimmäisenä, joten taisi kansalle maistua. Itse en sitä ehtinyt kokeilemaan. Vallilan panimo oli kokeillut hamppuolutta Orionin muodossa, mikä oli kyllä aikamoinen sekamelska josta jäi mieleen lähinnä kesäkeiton tuoksu ja aika järkky maku. Toiset tykkäsi, me ei. Mainitsemisen arvoiset oluet oli kyllä Tankerin kaksikko Hallucination ja Animal Instinct – erittäin toimivat hedelmäiset IPA sekä IPL. Toimi.

Tapahtumana varsin onnistunut, ottaen huomioon ensimmäisen kertansa. Lasinpesu toimi kuten missä muuallakin, ehkä ainut miinus tulee jo syksyn alettua siihen, että osa panimoista piti kiskaa ulkona. Onneksi Fat Lizardin tiskillä oli terassinlämmittimet ettei tarvinnut jäätyä.

Ensi vuonna uudestaan, ehdottomasti. Ota sinäkin Olut!

 

Loppuun vielä kuvakimara festeiltä.


Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä