banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


London Craft Beer Festival 2016
21.8.2016 klo 18:17 Unde

Vaahtokruunun matkailuaiheisia bloggailuja ei ole tullutkaan vähään aikaan, joten laitetaanhan seuraava tulemaan!

Allekirjoittanut, eli Unde pitää parhaillaan kesälomaa ja kävinkin sunnuntaina Lontoossa pyörähtämässä London Craft Beer Festivaleilla. LCBF’16 järjestettiin viime viikonloppuna Lontoon Oval Space-tapahtuma-paikassa missä paikalla oli liuta brittiläisiä panimoita sekä muutama euroopan sekä jenkkien vahvistus. Panimoita oli paikalle saapunut yli kolmekymmentä, joita olivat mm. Buxton, BrewDog, Beavertown, The Kernel, Weird Beard, Omnipollo, Sierra Nevada ja Eestin suomipojat Sori Brewing.

Tapahtumapaikkana Oval Space oli kuin yhdistelmä kaapelitehdasta ja Suvilahden miljöötä. Molemmissa kun oli julmetun kokoinen vanha kaasukello. Tehdashallin täyttivät reunoilta panimoiden tiskit ja keskellä hallia oli DJ tanssilattian kera viihdyttämässä janoista kansaa. Musiikki pauhasikin perhanan kovalla kokoajan, jonka takia suurimman osan ajasta vietin ulkona nauttien samalla mainiosta säästä. Ruokatarjoilut vaikuttivat ihan hyviltä paperilla, mutta annosten ulkonäöstä päätellen ruoat eivät olleet kaksisia. (en syönyt paikalla, niin voin kyllä haukkua väärää puuta).

Tosiaan olin paikalla sunnuntaina eli tapahtuman viimeisenä päivänä, mikä näkyi monella tiskillä oluiden vähyydellä ja herkkujen katoamisena. Onneksi en tosin ollut katsonut olutlistoja juurikaan etukäteen niin en edes tiedä mitä missasin (ja hyvä niin). Silti tiskit notkuivat herkullisia oluita ja valinnanvaikeus iski samantien.

Aloitin päivän Weird Beardin Safe Word IPAlla mikä oli ihan passeli janojuoma hektisen matkustamisen ja yleisen sekoilun päätteeksi. Arviot jäi tekemättä kun janooni hörppäsin mukin tyhjäksi samalla kun etsin katseellani paikkaa mihin voisi hetkeksi pysähtyä.

Hetken seisoskeltuani huomasin vieressäni olevan Wild Beerin tiskin, joka panimona on tunnettu saisoneistaan sekä villihiivalla käytetyistä oluistaan. Tilasin tiskiltä rehvakkaasti ’the most sour beer you got’-oluen mikä oli nimeltään Zintuki. Makean hedelmäinen olut ei ollut niin hapan kuin oletin mutta raikas ja kesäinen olut kuitenkin. 3,5/5

Jatkoin brittilinjaa seuraavaksi Brew By Numbers panimon tupla-IPAlla numeroiltaan 55/02. Humalina tässä DIPAssa olivat Mosaic ja Columbus. Erittäin tasapainoinen tupla-IPA niin tuoksultaan kuin maultaankin. Hiukan makeampaan taittuva kuin överi pihkainen jenkki-versio tupla-IPAsta. 3,5/5 sekin.

The Kernel on lukemani mukaan yksi Lontoon panimoista jota ei kannata missata ja hanalätkiä ihmeteltyäni en osannut päättää mitä kokeilisin. Matkatoverini kuitenkin bongasi Sour Raspberryn, joka oli tosi kepeä hapan ja vadelmainen olut. Ehdottomasti raikkain ja juuri sopiva ulkona auringonpaahtessa nautiskeluun. 4-/5.

Siren on panimona myös jäänyt mieleen minkä vuoksi paahdoin heidän tiskilleen seuraavaksi. Tuoppini tuli tiskin takaa hämmentävästi täytenä tilatessani Tidal Wave tupla-IPAn. Onneksi täysi lasi 10% DIPAa on mainio festarien viidenneksi olueksi. Oluthan oli erinomainen, hedelmäinen, katkera, täyteläinen ja niin tasapainoinen, että lasi hupeni ilossa suin. 4-/5.

Toisiksi viimeisenä oluena otin hörhöilysarjasta Beavertown panimon tynnyrissä kypsytetyn Heavy Water imperial stoutin missä on käytetty happamia kirsikoita ja merisuolaa. Ja voi pojat, että oli olut. Espressokahvia, suklaata, vaniljaa, suolaa, kirsikoita, paahdetta ja öljyinen suutuntuma. Hörhöily kannattaa aina välillä. 4/5.

Päivän viimeisenä ensin kierrettyäni kahdesti hallin läpi etsien Buxtonin tiskiä, joka olikin ollut vieressäni kun ensimmäistä olutta jo nautin. No sattuuhan näitä. Otin toiseen lasiin matkaseuralle Omnipollon kanssa yhteistyössä tehdyn aivan maagisen Yellow Bellyn ja itselleni otin Guatemalan kahvilla ja vaniljalla miksatun Extra Porterin. Illan paras olut oli käsissä. Niin mahtava kahvin aromi, ettei toista tullut mieleen. Vanilja ja paahde olivat käsi kädessä tekemässä oluesta entistä paremman. Hekumallista, joskin ei kuitenkaan Yellow Bellyn sfääreissä, mutta kuitenkin. 4/5

Mielenkiintoisia panimoita ja oluita jäi kokeilematta niin paljon, että seuraava Lontoon reissu siintää jo silmissä. Olutfestivaalina LCBF oli onnistunut, joskin miinusta antaisin överikovalla pauhanneesta musiikista ja ehkä hiukan pienestä tapahtumapaikasta näin suurelle yleisölle. Vaikka osaltaan väenpaljous loi tunnelmaa ja pubihenkisyyttä teollisuushalliin niin silti arvostan omaa rauhaa ja keskustelua huutamatta, että se hieman häiritsi. Suomessa lasienpesu on järjestetty tosin astetta paremmin, täällä kun lasit huljuteltiin vedellä ja se oli siinä.

Summa summarum reissu Lontoon olutfestivaaleille oli ikimuistoinen niin miljöön kuin oluidenkin puolesta. Suosittelen muillekin jos Lontoon reissu sattuu samaan aikaan kohdalle, kuten itsellä kävi ja miksei muutenkin!

Ensi kertaan – Rock & Roll.


Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä