banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Kesän 2016 Pussikaljatesti!
16.7.2016 klo 11:50 Unde

Kesä on jo edennyt tarpeeksi pitkälle, että on aika julkistaa tämän kesän paras pussikalja! Viime vuosilta tutuksi tullut Vaahtokruunun pussikaljatesti pidettiin kesäkuussa, ei vielä niin kesäisessä säässä. Nyt kun kelit on paremmat niin on aika julkaista myös miten testissä kävi.

Viime vuosina ollaan maisteltu ne perinteiset pussikaljat – eli marketin bulkkilagerit. No nehän on niitä parhaimpia pussikaljoja. Vai onko? Entäs jos sitä Koffin pirteän punaista tölkkiä ei enää jaksaiskaan roudata puistoon? Hetkinen, siinä vieressä on toinen Koffin punainen – APA.

Näistä asetelmista lähdettiin tänä vuonna liikkeelle ja testiin valikoituikin Helsingin Sanomien American Pale Ale – testissä olleet neljä parasta sekä viime vuoden pussikaljatestin voittaja Olvi IPA.

Oluet arvosteltiin Vaahtokruunun tyylistä hieman poiketen, sillä oluen ulkonäkö on hiukan hankala arvioida tölkin läpi, joten arvosteltiin sitten tölkkien ulkonäköä. Oluen tuoksu jätettiin myös omaan arvoonsa, tällä kertaa maku ratkaisee! Uusina asteikkoina tulivat myös pussikaljamaisuus, eli kuinka hyvin olut soveltuu pussikaljaksi sekä hinta-laatusuhde.

Oluet olivat siis:

Olvi IPA

 

Olvi APA

 

Maku Pale Ale

 

Koff APA

 

Stadin American Pale Ale

 

Koska ainut oikea tapa on juoda pussikalja tölkistä, kaikki tuotteet olivat siis näppärästi mukana kulkevia. Joukosta ainut pienempi tölkki oli Makulla, muut noudattivat isomman puolen litran tölkin kaavaa.

Testissä huomasimme pussikaljalta haettavien ominaisuuksien olevan hieman poikkeavia verrattuna muihin tilanteisiin kun olutta nautitaan. Pussikalja ei saa olla maultaan ’liian hyvä’, tästä kommenttina tuli mm. ’Parempi olut – vaikea pussikalja’. Juotavuus on tärkeintä. Testin voittaja ei siis ollut parhaan makuinen olut, vaan parhaiten soveltuva pussikaljalle.

Kesän 2016 Pussikaljatestin voittajaksi kruunattiin lopulta Stadin American Pale Ale!

Stadin APA oli tyylikkään pelkistetyssä tölkissään raikkaan kesäinen ja maukas. Helposti juotava olut sai jaetun ykkössijan pussikaljamaisuudessa yhdessä Koffin APAn kanssa. Hinta-laatusuhteeltaan olut oli hyvä, ollen saman hintainen kuin Koffin APA, mutta kuitenkin sen maku oli parempi.

Vielä on kesää jäljellä, nappaa mukaan lähikaupan kylmähyllyltä Stadin APA, tai vaikka kaikki testissä olleet oluet (äläkä unohda vettä!) ja vietä mahtava päivä auringossa!


Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä