banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Vaahtokruunun olutlaitteistoa part2 - Ohjelma
28.6.2016 klo 12:15 Pete

Kummallisinta oluen tekemisen harrastamisessa on tässäkin tapauksessa ehkä se, että se vie totaalisesti mukanaan. Viimeiseen pariin viikkoon ei ole juuri muuta ollutkaan mielessä kuin laitteiston rakentaminen ja miten se tullaan toteuttamaan. Tässä kuitenkin on vähän päivitystä, mitä oikein on tapahtumassa.

Ohjainlaitteistoksi valikoitui tässä tapauksessa Raspberry pi 3, joka mahdollistaa kotikäytössä jo suoraan langattoman käytön ilman erikseen ostettavia (ja ajurien asentamista) wlan adaptereita. Mietimme pitkään kannattaako tässä vaiheessa käyttää rahaa wlan-tukeen, mutta totesimme, että ylimääräiset kaapelit ovat kuitenkin vain tiellä hajoamassa. Miksi siis turhaan. Mikä huono puoli vadelmapiissä on, on sen analogisten signaalien tuki. Toki joku voi kritisoida, että miksi emme sitten ottaneet suoraan Arduinoa tai muuta vastaavaa sularilautaa. Tavoitteena on rahan ja jaksamisen edetessä siirtää koko ohjaus suoraan Raspberry Pin päälle ilman, että teho tai käyttöliittymä tulisi rajoitukseksi. Muutenkin digitaalisten anturien kirjo on tänä päivänä niin iso ja edullinen, että analogialla ei juuri mitään tarvetta enää ole ainakaan tämän tason projektissa.

Ohjelmapuoli pohjautuu aiemmin jo kehitettelemääni ohjelmanpätkään, joka aikaisemmin ohjasi vain yhtä osiota koko laitteistosta. Nyt laajensin vain ohjelmaa hoitamaan koko kolmea vaihetta verkkorajapinnan yli. Ohjelma lukee sisäänsä suoraan BeerXML formaattia, jota suurin osa reseptinsuunnitteluohjelmista tuottaa jo itsessään. Tämän jälkeen se laskee kaikki vaiheet ja tekee tarvittavat vesivalmistelut ja vesimäärien laskemiset.

Vielä on rautapuolessa kehitettävää. Suurin osa kattiloista onkin jo olemassa, mutta hieman vielä riittää puuhaa elektroniikassa ja putkituksissa. Myöhemmin niistä sitten lisää.


Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä