banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Blogi


Peten Panimo Palsta - Kotiolutta tunteella
30.4.2013 klo 21:21 Pete

Hyvää iltaa arvoisat oluen ystävät! Näin äitienpäivän kunniaksi ajattelin aloittaa uuden osion. Tästä päivästä eteenpäin tulee näillä sivuilla ilmestymään Peten PanimoPalsta, jossa kerron hieman ajatuksiani ja kokemuksiani kotioluen, -viinin ja –siiderin valmistuksesta. Kerronpa siis hieman itsestäni: Olen Pete ja toimin tämän sivuston webmasterina eli seittimestarina. Olen itse jo jonkun aikaa tutustunut eri olutlajeihin ja harrastusta päätin jatkaa pidemmälle aloittamalla oluen kotivalmistamisen. Eri olutlajeja on tullut ajan mittaan tutuksi yksi jos toinenkin, mutta kaikki kuitenkin johti innostukseen luoda parasta, ellei jopa ultimaattista olutta. Välineiden ostamisen ja ensimmäisten kokeiluiden jälkeen ei paluuta ollut. Aina vain on yritys parempaan ja parempaan. Yhtä ja samanlaista olutta ei koskaan voi saada aikaiseksi, mutta niin ei ole tarkoituskaan. Harrastuksesta tekee mielenkiintoisen se, että aina yllättyy, aina voi parantaa ja aina oppii uutta. Ja jos menee pilalle, voi kokemuksesta ottaa opikseen ja ei muuta kuin uutta tulille.

Tämän sarjan aikana tulen käymään läpi kaikki kokemukseni kotioluen valmistuksesta aina alusta asti, mitä nyt saan muistini syövereistä kaivettua. Pyrin kertomaan kaikki ongelmat ja kommellukset mitä on näiden aikana tullut vastaan ja käsittelen monia ongelmia ja ratkaisuja, mitä tietämällä olisin itse päässyt huomattavasti helpommalla.

Alku on aina vaikeinta ja minua ihan ensimmäisenä jäikin mietityttämään ennen aloitusta, että mitä oikeastaan tarvitsen aloittaakseni. Alkuvaiheessa aloitin tekemään kotiviiniä valmiista uutteesta ihan kokeilumielessä. Tällä tavoin halusin varmistaa, että onko minusta todella tähän hommaan. Valmiissa uutteessa on hyvää että se on helppoa valmistaa, mutta siinä ei juurikaan pääse itse vaikuttamaan valmistusprosessiin. Onneksi näissä viiniuutteissa harvemmin tarvitsee vaikuttaa mitenkään, joten ei muuta kuin kamat hankintaan ja viinit tulille. Tämän hankkimisen suoritin paikallisessa alan liikkeessä jossa minua opastettiin pääpiirteittäin kaikkien tarvittavien asioiden läpi. Astioiden, ominaispainomittareiden ja vesilukkojen pään pistäessä pyörälle, oli kuitenkin enää vaikeaa palata entiselleen. Ensimmäinen viini kuitenkin onnistui suhteellisen hyvin, vaikkakin hapot jäivät liian heikosti poistamatta juomasta, jolloin sitä oli vähän epämiellyttävä juoda. Kuitenkin pääpiirteittäin erittäin onnistunut kokeilu ja siitä ei voinut muuta kuin mennä eteenpäin. Vaikeinta oli kuitenkin välineiden puhdistaminen ja pullojen pesuun ja desifiointiin kyllästyy nopeasti. Kuitenkin vaarana on saada pilalle hyvä juoma ja näin kävikin parissa pullossa.

Vaikka kommelluksiakin tuli ensimmäisillä kerroilla ei niistä kuitenkaan lannistuttu. Yritystä jatkettiin ja vietiin eteenpäin. Tällä kertaa jään vertailemaan ja maistelemaan omia tuotoksiani ja nautin loistavista oluista. Cheers!


Arvostelu
Hitachino Nest Anbai Ale 22.4.2019
Maa: Japani | ABV: 7,5% | Tyyppi: Hedelmäolut | Arvosana: 3½

Japanilainen hedelmäolut on japanilaista ume-hedelmää hyödyntävä, ja sehän tässä tuoksuu ja maistuu! Lue lisää!Yhteistyössä:Yhteistyössä
Vaahtokruunu twitterissä
Kalenteri Kalenteri
Valitettavasti uusinta tapahtumaa
ei ole vielä merkitty kalenteriin!
Tarkistathan myöhemmin uudelleen.
Facebook
Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä